09 septembrie 2021


 

Explozia preţurilor la materialelor şi utilităţi blochează proiectele Sucevei 

>Ca să ieşim din această situaţie de blocaj, trebuie să fim constructivi, să găsim soluţii, în aşa fel încât să ducem investiţiile la capăt” a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei

O problemă de actualitate şi o presiune asupra Primăriei Suceava constau în actualizarea contractelor de lucrări la noile valori care ţin cont de majorările de preţuri din ultima perioadă.  Potrivit lui Ion Lungu, şeful executivului sucevean, în acest sens, firmele constructoare pot face cereri în termen de 15 zile de la publicarea actului normativ care consacră această procedură. După analizarea documentaţiei înaintate, răspunsul autorităţilor administraţiei publice locale urmează a fi dat în alte 15 zile. „În măsura în care sunt îndeplinite condiţiile legale, trebuie să facem un act adiţional la contract. Este un demers corect, până la urmă, pentru că preţurile la materiale şi utilităţi au explodat. La materiale, în devize, la anumite capitole, acestea s-au scumpit şi de patru ori de la data licitaţiei. Este clar că aceste lucrări nu se mai pot face şi, ca să ieşim din această situaţie de blocaj, trebuie să fim constructivi, să găsim soluţii, în aşa fel încât să ducem investiţiile la capăt” a explicat  edilul-şef.

Potrivit lui Ion Lungu, primarul Sucevei, până acum au fost primite 4 a solicitări, care sunt în analizare la Direcţia de Patrimoniu şi Direcţia de Investiţi. Între acestea sunt lucrările de amenajare a Rutei alternative Suceava-Botoşani şi cele de modernizarea Ştrandului din Iţcani, suplimentul estimat pentru continuarea celor menţionate ajungând la aproape 1 milion de euro.