21 septembrie 2021

 

Piaţa Mică modernizată va fi deschisă în 2022

>„Execuţia va fi încheiată până la sfârşitul anului, însă acolo mai rămân de făcut dotările” arată primarul Ion Lungu

>Constructorul este aşteptat cu facturile, Primăria având la dispoziţie 30 de milioane de lei din creditul de Trezorerie,

Lucrările de modernizarea Pieţei „George Enescu” se desfăşoară în ritm susţinut, acestea urmând a fi încheiate până la finele anului 2021. Aşa susţine primarul Ion Lungu, care spune că deschiderea oficială şi darea în folosinţă vor avea loc în anul următor. „Mi-aş dori ca toate lucrările să meargă la fel cum merg în <Piaţa George Enescu>. Mai ales în aceste condiţii, când deja avem toţi banii la dispoziţie. Execuţia va fi încheiată până la sfârşitul anului, însă acolo mai rămân de făcut dotările” reliefează edilul-şef sucevean, menţionând că decontările se vor face din creditul de Trezorerie de 30 de milioane de lei aprobat de Guvern şi luat recent de autorităţile administraţiei publice locale.

Pe de altă parte, de precizat este că la acest obiectiv de investiţii constructorul a avut inspiraţia de a comanda din timp elementele structurale, iar drept rezultat, acum nu intervin probleme legate de actualizarea valorii contractuale, ca urmare a creşterii preţurilor materialelor. „Acum, societatea are posibilitatea să-şi recupereze banii. Primăria nu putea să dea bani în avans, ci doar conform situaţiei de lucrări. Firma şi-a cumpărat unele elemente în avans, iar facturile care există trebuie aduse la plată. Avem aceşti bani din creditare, nu există niciun fel de problemă, vom face plăţile la zi” a punctat şeful municipalităţii sucevene. De menţionat este şi faptul că contractul pentru închirierea terenului pe care au fost mutate tarabele şi comercianţii expiră pe 14 octombrie, astfel încât, potrivit primarului Lungu, încă 2-3 luni se va funcţiona  în absenţa acestuia. „Sunt probleme de formă, şi nu de fond. S-a semnat pentru 2 ani, dar atunci când s-a trecut la treabă, s-au mai găsit de deviat nişte conducte de gaze şi porţiuni de reţele de energie electrică, acestea întârziind lucrăril”e, a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Reamintim că, efectiv, lucrările de modernizare a Pieţei din cartierul „George Enescu” au demarat în septembrie 2019. Câştigătoare a licitaţiei a fost oferta asocierii de firme SUCT, Loial Impex și Don Proiect Suceava, pentru 10,24 de milioane de lei, pentru o perioadă de execuţie de 24 de luni.