09 septembrie 2021

 

Primăria externalizează serviciile de pază a Zonei de agrement de pe malul Sucevei

>„Nu dispunem de personal muncitor suficient la Direcţia Domeniului Public” a declarat primarul Ion Lungu, subliniind că lucrările vor fi gata până la sfârşitul lui septembrie

 >Lucrările de consolidare, pe o lungime de 1600 de metri, a malului drept al râului Suceava, au fost estimate la încă 6 milioane de lei

„Suntem în faza de finalizare a Proiectului „Revitalizare malurilor râului Suceava”. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă depresă, de primarul Ion Lungu, potrivit căruia,  investiţia va fi terminată până la sfârşitul lunii septembrie. Lungu precizează că municipalitatea va prelua gestionarea acestei zone de agrement, asigurând paza şi întreţinerea bazei, în ceea ce priveşte spaţiile verzi, instalaţiile de irigare, instalaţiile de iluminat şi altele. Aceste servicii vor fi externalizate, Primăria nedispunând de personal muncitor suficient la Direcţia Domeniului Public. Prin acest proiect, pe o suprafaţă de 15 hectare, s-au realizat următoarele amenajări şi dotări constând în spaţii verzi, alei pietonale, piste pentru biciclişti, sistem de iluminat,  sisteme  de irigare, sistem wi-fi, mobilier urban, un teren de tenis de câmp, două terenuri de badminton şi volei, platformă fitness şi yoga, cât şi o platformă evenimente culturale. 


Valoarea lucrărilor realizate prin Proiectul „Revitalizare malurilor râului Suceava” însumează 16,26 de milioane de lei, inclusiv TVA. „Am convingerea că sucevenii vor aprecia noua zonă de agrement, cu spaţii pentru sport şi recreere din oraşul nostru. Prioritatea de grad zero, în continuare, o reprezintă consolidarea malurilor, lucrare care nu a fost posibil de realizat în cadrul proiectului” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.
Ordinul de începere a execuţiei a fost dat pe 20 ianuarie 2020, licitaţia pentru fiind câştigată de asocierea de firme General Construct şi Art Peisaj Suceava, pentru 16,24 de milioane de lei. Amenajările vizează o suprafaţă de 15,5 hectare de teren de pe malul drept al râului Suceava, care se întinde pe o lungime de 1 km, în amonte şi aval de podul care leagă centrul Sucevei de cartierul Burdujeni. Pe de altă parte, prin parteneriat cu Administraţia Bazinală de Apă „Siret”, iar în zonă sunt prevăzute intervenţii de consolidare a malului cursului de apă. Asocierea a fost votată în Consiliul Local Suceava, în şedinţa ordinară a lunii aprilie 2019, o altă hotărâre vizând aprobarea documentaţiei şi a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii. Lucrările de consolidare, pe o lungime de 1600 de metri, a malului drept al râului Suceava au fost estimate, la acel moment, la circa 6 milioane de lei.