12 ianuarie 2021

 

USV nu mai cumpără de la ConBucovina blocul din Obcini

  • Corpul de clădire de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” ar fi urmat să fie transformat într-un cămin studențesc, „rezolvând, în mare parte, problemă de cazare”
  • Cele două părți nu s-au înțeles asupra prețului tranzacției, dar nici cu privire la detaliile tehnice de predare-primire a imobilului 

Tratativele pentru achiziționarea unui imobil destinat cazării studenților Universității „Ștefan cel Mare” Suceava au eșuat, anunță, printr-un comunicat de presă, instituția academică din reședința de județ. „Negocierile care au avut loc pe parcursul lunii decembrie nu au condus la un acord între părți”, transmite USV, precizând că „suma minimă solicitată de ConBucovina a fost mai mare decât suma maximă aprobată de Ministerul Educației pentru această achiziție”. P de altă parte, cele două părți nu au ajuns la un consens privind detaliile tehnice de predare-primire a imobilului. „Drept urmare, negocierile între USV și ConBucovina s-au încheiat fără ca imobilul în cauză să poată fi achiziționat” informează sursa citată. Negocierile cu investitorul imobiliar s-au purtat de o comisie formată din reprezentanții USV, în baza unui mandat acordat de Consiliul de Administrație. Demersul instituțiilor de învățământ superior survine creșterii continue a numărului studenți și insuficienței locurilor de cazare în căminele proprii. Ca urmare, USV a efectuat o cercetare de piață, identificând un imobil disponibil din proprietatea ConBucovina, situat la distanță mică de actualul campus. Corpul de clădire de pe Bulevardul „1 Decembrie 1918” ar fi urmat să fie transformat, prin recompartimentare, într-un cămin studențesc, „rezolvând, în mare parte, problemele de cazare ale studenților”. „Un obstacol important în dezvoltarea Universității„ Ștefan cel Mare ”din Suceava îl reprezintă numărul insuficient de locuri de cazare pentru toți studenții care ar avea nevoie. Totodată, infrastructura didactică și de cercetare modernă,oferite de USV. Pentru a onora cererile de cazare într-o proporție cât mai mare, USV se vede nevoită să apeleze, în fiecare an universitar, la protocoale de cazare cu unități de învățământ din mediul preuniversitar și să închidă locuri de cazare din mediul privat ”se evidențiază în comunicatul de presă al Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.