25 ianuarie 2021


Pentru funcționarea și personalul contractual

Consiliul Județean Suceava blochează creșterile salariale

  • Președinții Gheorghe Flutur transmite că „nu este adeptul reducerilor de personal și că pot fi obținute unui buget corespunzător, atât pentru plata drepturilor salariale, cât și pentru dezvoltarea investițiilor din județ”
  • „În măsură în care personalul ocupă aceeași funcție și ele desfășoară activitate în aceleași condiții”, salariile sunt menținute la același nivel cu cel din decembrie 2020, lucru valabil și pentru cuantumul sporurilor și indemnizații

Așa prevede o propunere legislativă privind stabilirea salariilor de bază pentru funcționări și personal contractuale la consiliul Județean Suceava și la instituțiile și serviciile publice de interes județean din subordinea executivului. Potrivit proiectului de hotărâre care va fi pus aprobării deliberativului județean în ședința ordinară a lunii ianuarie 2021 are la bază dispoziții Ordonanței de Urgență a Guvernului  nr. 226 din 2020 care impun menținerea drepturilor salariale la același nivel cu cel acordat pentru luna decembrie 2020, „în măsură în care personalul ocupă aceeași funcție și se desfășoară activitatea în aceleași condiții”. În susținerea proiectului de hotărâre a se arată că măsura „înghețării” salariilor de bază au aderat, în urma consultării cu conducerea Consiliului Județean, reprezentanții salariaților executivului județean, Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Direcției Județene de Evidență a Persoanelor, Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Drepturilor Copilului, precum și reprezentantul Sindicatului „Pro-As” Suceava, conform minute de ședință nr. 1322 din 18 ianuarie 2021. Potrivit acesteia din urmă, la nivelul lunii decembrie 2020 este menținut și cuantumul sporurilor și indemnizațiilor, Gheorghe Flutur, președinții consiliului Județean, transmițând reprezentantul Sindicatului „Pro-As” că „nu este adeptul reducerii personalului și că speră în obținerea unui buget adecvat, atât pentru drepturile drepturilor salariale, cât și pentru dezvoltarea investițiilor din județ”.