12 ianuarie 2021

 Prin două proiecte ale Consiliului Județean

Peste 54 de milioane de euro pentru modernizarea a 67 kilometri de drumuri județene și reabilitarea Muzeului Satului Bucovinean și a Casei Memoriale „Simion Florea Marian”


  • „Atât obiectivele de infrastructură rutieră, cât și cele destinate infrastructurilor turistice vor contribui la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investiții și turiști”
    declară Gheorghe Flutur, șeful executivului judetean

Consiliului Județean Suceava obține o finanțare europeană de 54,1 milioane de euro pentru modernizarea a 67 kilometri de drumuri și reabilitarea Muzeului Satului Bucovinean și a Casei Memoriale „Simion Florea Marian” din municipiul Suceava, anunțat Gheorghe Flutur, președinții CJ
.Potrivit șefului administrației județene, instituțional pe care o conduce i-au fost aprobate două proiecte extrem de importante, prin Programul Operațional de Asistență Tehnică 2014-2020, unul pe infrastructură rutieră județeană, iar celălalt pe obiective de patrimoniu cu potențial turistic. Șeful executivului precizează că primul proiect se referă la modernizarea unei rețele de drumuri județene care urmează să fie lege zonă Mălini de municipiu Fălticeni și de oraș Gura Humorului, pe de o parte, până la limita cu județul Neamț, înspre localitate Borca și Lacul Bicaz. Acesta prevede modernizarea a 67 de kilometri de drumuri județene, care vor asigura legătura între 10 localități, printre care Fălticeni, Horodniceni, Cornu Luncii, Mălini și Slatina, cu conexiuni la DN 2 și DN 17 și având o populație totală de peste 60.000 de locuitori . Valoarea proiectului este de 47 milioane de euro, adică aproximativ 225 de milioane de lei, contribuția Consiliului Județean Suceava fiind de doar 159.000 de lei. Cel de-al doilea proiect se referă la lucrările de reabilitare și conservare la Muzeul Satului Bucovinean și la Casa Memorială „Simion Florea Marian”. Proiectul are o valoare de 7,1 milioane de euro, respectiv de circa 45 de milioane de lei, cu o coparticipare a Consiliului Județean Suceava de 34.500 de lei. „Atât obiectivele de infrastructură rutieră, cât și cele destinate infrastructurilor turistice vor contribui la dezvoltarea economică a zonei, la atragerea de investigații și turiști, deschidere în același timp, calea și spre atragerea altor categorii de proiecte și investigații” declarat Gheorghe Flutur, președinții Consiliului Județean Suceava.  Ghidul de finanțare solicitată încheiere unui acord de parteneriat între Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, ca lider de proiect și județul Suceava, prin Consiliul Județean. Acest parteneriat face obiectul unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a deliberativului județean.