26 ianuarie 2017

Tabelă de marcaj, de 123.000 de lei, pe stadionul Areni 
·        Primarul Ion Lungu spune că, deşi se vor ivi controverse, comandat este şi studiul pentru achiziţionarea şi montarea unei instalaţii de iluminat în nocturnă.
·        Pentru meciul de fotbal din Cupa României, dintre echipele Foresta şi Steaua, pentru închirierea nocturnei   s-au dat nu mai puţin de 225.000 de lei.

Meciurile de fotbal de pe stadionul Areni se vor desfăşura sub auspiciile modernităţii, de la finele lunii februarie acesta urmând a dispune de o nouă tabelă electronică de fişare a scorului. Dimensiunile acesteia sunt de 2,88 m x 5,12 m,  licitaţia pentru dotarea cu tabelă de marcaj cu ecran LED fiind lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la sfârşitul anului trecut. Potrivit primarului Ion Lungu, livrarea se va face la valoarea de 122.999,65 de lei. „Chiar dacă există şi critici, Primăria vrea să se ţină de cuvânt faţă de ceea ce a promis. La sfârşitul anului trecut a fost licitată tabela electronică de marcaj cu ecran LED pentru afişaj, iar în termen de 70 de zile, respectiv până la finele lunii februarie, aceasta trebuie să fie adusă la Suceava”, a precizat Lungu.  Edilul-şef spune că, deşi se vor ivi controverse, în SEAP  este comandat studiul pentru achiziţionarea şi montarea unei instalaţii de iluminat în nocturnă, în şedinţa a Consiliului Local urmând a fi aprobată valoarea investiţiei susţinute din bugetul municipiului Suceava. „Cum vor considera consilierii locali, aşa vor vota. Eu zic că este un lucru necesar, pe care l-am pornit încă de anul trecut, studiul aprobat în Consiliul Local fiind în cursul de finalizare”, a explicat Ion Lungu, primarul Sucevei, precizând că, tot cu alocare bugetară, stadionul va intra în lucrări de modernizare. Reamintim că, pentru meciul de fotbal din Cupa României, dintre echipele Foresta Suceava şi Steaua Bucureşti, Consiliul Local Suceava a aprobat în şedinţă extraordinară alocarea, pentru închirierea unei instalaţii de nocturnă, a nu mai puţin de 225.000 de lei.  De asemenea, de precizat este faptul că la aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli de acum un an, prin vocea viceprimarului Lucian Harşovschi, liberalii au eliminat de pe lista investiţiilor finanţarea achiziţionării unei instalaţii de nocturnă pentru stadionul Areni.