31 ianuarie 2017

Trei social democraţi au depus jurământul de consilieri judeţeni 
·        Aceştia i-au înlocuit pe Virginel Iordache, ajuns senator, precum şi pe alegerile din 11 decembrie 2016.
·        „Îmi exprim speranţa că vom colabora în continuare, mai ales că de  acolo, din Parlamentul Românei, sunt convins că o să ne poată ajuta în ceea ce are de făcut Consiliul Judeţean”, a spus Gheorghe Flutur, şeful executivului judeţean.
Ieri,  la masa de dezbateri a Consiliul Judeţean Suceava au luat loc 3 noi consilieri. Este vorba despre Mihai Gavril, Vasile Iacoban şi Paul Bereholschi, social democraţii venind să ocupe fotoliile eliberate de colegii lor de partid, plecaţi în Parlamentul României. Aflaţi pe lista de supleanţi ai PSD la alegerile locale de la jumătatea anului 2016, cei  3 au depus jurământul, după care au participat, cu drept de vot, la analizarea proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei CJ. Înainte de aceasta, însă, s-a luat act de încetare de drept a mandatelor de consilier judeţean ale lui Virginel Iordache, ajuns senator, precum şi a lui Alexandru Rădulescu şi Ioan Cătălin Nechifor, deveniţi deputaţi, locurile deţinute de aceştia în legislativul judeţean fiind declarate vacante. Mandatele celor 3 foşti aleşi judeţeni au fost validate prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 100 din 22 iunie 2016, înscrişi fiind pe lista electorală a Partidului Social Democrat la alegerile locale din 5 iunie din anul trecut.
„Mulţumesc colegilor consilieri care au plecat înspre Parlamentul României, pentru colaborare, echipă şi aport la Consiliul Judeţean Suceava. Îmi exprim speranţa că vom colabora în continuare, mai ales că de acolo, din Parlamentul Românei, sunt convins că o să ne poată ajuta în ceea ce are de făcut Consiliul Judeţean”, a spus Gheorghe Flutur, şeful executivului judeţean.

 Potrivit Statutului aleşilor locali şi Regulamentului de funcţionare a Consiliul Judeţean Suceava, cei în cauză şi-au dat demisia din deliberativ în 23 decembrie 2016. Partidul Social Democrat are în 16 consilieri judeţeni, restul până la 37, inclusiv preşedintele executivului, Gheorghe Flutur - conducătorul şedinţelor -, fiind ai PNL.