19 ianuarie 2017

Centre de sacrificare pentru bovine, ovine, caprine şi porcine
Pe 27 ianuarie 2017 vor intra în vigoare prevederile Ordinului preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 140 din 2016, pentru modificarea şi completarea prevederilor care stabilesc condiţiile minime de funcţionare a abatoarele de capacitate mică, informează dr. Dan Corneanu, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava. „Prin acest act normativ se creează posibilitatea înfiinţării unor unităţi de abatorizare locale, de tipul centrelor de sacrificare sau al punctelor de tăiere integrate în fermă, în care micii fermieri şi crescătorii de bovine, ovine, caprine şi porcine pot să îşi sacrifice animalele din fermele proprii”, precizează şeful DSVSA Suceava. Potrivit dr. Dan Corneanu, carnea rezultată din sacrificarea animalelor va fi controlată, ştampilată şi certificată sanitar veterinar, conform legii, în vederea  comercializării pe plan local către consumatorul final, dar şi în unităţile de tipul carmangeriilor, restaurantelor, cantinelor, pensiunilor turistice, pensiunilor agroturistice şi magazinelor alimentare.