05 ianuarie 2017

Anchete în aproape 12.500 de gospodãrii din judeţul Suceava
·        În ancheta structuralã în agriculturã vor fi antrenaţi 147 de operatori de interviu, datele individuale înscrise în formulare fiind confidenţiale şi utilizate doar în scopuri statistice.
·        Persoanele fizice intervievate au obligaţia de a furniza operatorilor statistici, sau de a înscrie în formulare, date şi informaţii corecte şi complete.
Direcþia Judeþeanã de Statisticã face cunoscut cã, în perioada 10 ianuarie-10 februarie 2017, se culeg, în teren, datele privind cercetarea statisticã de mare amploare intitulatã Ancheta structuralã în agriculturã 2016. În judeþul Suceava, instituþia suceveanã va cerceta, prin intermediul a 147 de operatori de interviu 12.469 de gospodãrii, selectate de pe întreg teritoriul, din fiecare comunã, oraº ºi municipiu. Conform DJS, în cazul exploataþiilor agricole cu personalitate juridicã, adicã a celor circa 850 de unitãþi de acest tip, se va aplica procedeul de auto-înregistrare a datelor în formularul tipizat. Legislaþia europeanã referitoare la statistica structurilor agricole, prevede organizarea ºi efectuarea anchetelor comunitare statistice cu privire la structura exploataþiilor agricole o datã la 10 ani, dar ºi anchete structurale intercensitare, acestea fiind realizate în anii 2013 ºi 2016, în toate þãrile UE. „Scopul cercetãrii este asigurarea datelor în vederea fundamentãrii politicilor din domeniul agricol, comparabile la nivel internaþional, necesare procesului de participare a României la Politica Agricolã  Comunã”, se precizeazã într-un comunicat de presã al DJS, conform cãruia rezultatele finale ale anchetei vor fi disponibile în luna decembrie 2017, dupã care vor fi transmite la Eurostat. Ancheta structuralã în agriculturã are ca obiectiv principal culegerea datelor ºi obþinerea informaþiilor privind suprafeþele agricole utilizate, dupã modul de deþinere; modul de utilizare a terenului; practicile de gestionare a solului ºi a gunoiului de grajd; irigaþiile; efectivele de animale; agricultura ecologicã; dezvoltarea ruralã; persoanele care au lucrat în agriculturã, precum ºi în alte activitãþi aducãtoare de venituri. Datele individuale înscrise în formulare sunt confidenþiale ºi vor fi utilizate numai în scopuri statistice. Persoanele fizice intervievate au obligaþia de a furniza operatorilor statistici, sau de a înscrie în formulare, date ºi informaþii corecte ºi complete. Personalul care efectueazã lucrãrile acestei cercetãri statistice are obligaþia sã respecte toate prevederile legale ºi sã asigure pãstrarea caracterului confidenþial al datelor ºi informaþiilor culese.