07 august 2024

 Casa de Pensii a reuşit să obţină peste 200 de locuri suplimentare pentru tratament în staţiunile balneare

>   Până la sfârşitul lunii trecute, la instituţia suceveană au fost depuse 7.285 de cereri, organizate fiind 10 serii de plecări, cu un total de 1.503 de suceveni beneficiari

Acordarea biletelor de tratament în staţiunile balneare reprezintă o prioritate a instituţiei, o problemă pe care încercăm să o rezolvăm cât mai bine, informează Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Suceava. Potrivit şefului instituţiei sucevene, în perioada trecută din acest 2024 înregistrate au fost nu mai puţin de 7.285 de cereri, organizate fiind 10 serii, cu un total de 1.503 de beneficiari. Numărul solicitărilor fiind mare, în urma demersurilor făcute la nivel central, Casa Judeţeană de Pensii a reuşit să obţină o suplimentare de 209 de locuri. „Facem tot ce ne stă în putinţă să rezolvăm cât mai multe dintre cereri. Biletele se acordă solicitanţilor în baza unui punctaj realizat în sistemul informatic, în funcţie de pensie, domeniul în care au muncit, inclusiv dacă în ultimii doi au mai beneficiat de o altă plecare. Vin în audienţă foarte multe persoane suferinde, care nu trebuie să întrerupă aceste tratamente, de aceea încercăm să îi ajutăm” a declarat Constantin Boliacu, director executiv al Casei de Pensii Suceava. În 2023, din 7.870 de cereri, cu alocări de bilete de la „centru” au fost acoperite doar 3.434 dintre acestea. În total, anul trecut 788 de bilete au provenit din repartizări suplimentare, „la solicitarea conducerii instituţiei” sucevene. 

Biletele de tratament se acordă cu suportarea unei contribuţii individuale, fie cu titlu gratuit. Beneficiarii sunt pensionarii, asiguraţii din sistemul public de pensii, cât şi persoanele îndreptăţite în baza prevederilor unor legi speciale. Acordarea prestaţiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete solicitanţilor în drept, în limita locurilor asigurate în unităţile de tratament din proprietatea Casei Naţionale de Pensii, cât şi a celor contractate cu alte unităţi de profil. Persoanele beneficiare ale biletelor de tratament trebuie să se prezinte la sediul Casa Judeţeană de Pensii cu trimiterea în regim special de la medic, cu cartea de identitate şi cuponul de pensie din luna anterioară plecării în staţiune. Biletele de tratament balnear pot fi folosite în staţiuni cu profil reumatologic, cardio-vascular, digestiv, neurologic, ginecologic, precum şi în altele.