27 septembrie 2022

 Grădiniţa modernizată „Mihai Eminescu” va fi inaugurată De Ziua naţională

>Primele lucrări au demarat încă din 2008, ulterior au fost sistate, Primăria Suceava preluând obiectivul de la Ministerul Educaţiei în 2016  

> În tot acest timp, activitatea didactică cu preşcolarii s-a desfăşurat la parterul şi primul etaj al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”

Grădiniţa cu Program Prelungit de pe lângă Colegiul Naţional  „Mihai Eminescu” din municipiul Suceava va fi dată în folosinţă pe 1 decembrie. Primarul  Ion Lungu informează că inaugurares obiectivului survine dării în funcţiune, în urma unor lucrări cu finanţare europeană, a altor două grădiniţe cu program prelungit. Este vorba despre cele din Burdujeni-sat și de pe strada „Constantin Dobrogeanu Gherea” din zona  centrală  a reşedinţei, în prezent fiind în curs lucrări la grădiniţele de la Colegiul Național  „Mihai Eminescu” şi din curtea Şcolii Gimnaziale nr. 7 din Iţcani. „Grădiniţa cu program prelungit de pe lângă Colegiul Naţional  <Mihai Eminescu> (fostul Liceul Pedagogic) va fi dată în funcţiune la data de 1 decembrie 2022, iar grădinița cu program prelungit din Ițcani până la jumătatea anului 2023, în aceste zile se punându-se tabla pe acoperiş” precizează edilul-şef. Potrivit lui Lungu, la Colegiul „Mihai Eminescu” a fost realizată o pictură murală de mari dimensiuni, reprezentând lucrări artistice selectate în cadrul concursului dedicat tinerilor artişti din România și Ucraina „Mesajul meu pentru Ucraina” organizat pentru celebrarea Zilei cooperării europene 2022. „Infrastructura pentru educație este o prioritate pentru municipalitate. Așa cum am mai spu, se lucrează  la alte două proiecte de grădiniță cu program prelungit în Cartierul Obcini și în curtea Școlii generale nr. 1. Totodată avem aprobate și două creșe, una licitată pentru în Dealul Mănăstirii, iar alta în zona Cetății de Scaun” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei. 

Câştigătorul licitaţiei din decembrie 2021, pentru desemnarea continuatorului lucrărilor de modernizare a Grădiniţei de pe lângă Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, a fost asociaţia dintre firmele AgaCon şi Comtransport Suceava. Contractul fiind semnat pentru 5 milioane de lei (inclusiv TVA), cu termen de realizare de 12 luni. Grădiniţa  este prevăzută a avea nouă săli pentru grupele de preşcolari, două săli multifuncţionale, sală de mese, sală de festivităţi, vestiare, grupuri sanitare, birou, terasă, proiectul prevăzând şi amenajarea unui loc de joacă. Potrivit evaluărilor din 2016, când Primăria a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei, valoarea investiţiei rămasă neexecutată, şi care urma să fie suportată din bugetul municipiului Suceava, era de este 2,13 milioane de lei. Până acum, după relocarea din urmă cu aproape 14 ani, activitatea didactică preşcolarii s-a desfăşurat, la parterul şi primul etaj al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Primele lucrări au demarat încă din 2008, cel dintâi contract fiind semnat în data de 15 septembrie a acelui an, având ca obiect modernizarea şi reabilitarea termică a copului de clădire existent. În 2016, Primăria Suceava a preluat obiectivul de la Ministerul Educaţiei.