20 mai 2022

 

 Rata de autorecenzare din reşedinţa de judeţ ajunge la 50 la sută

> „Fac apel la suceveni să profite de cele două săptămâni de prelungire” arată primarul Lungu, subliniind că, astfel, este eliminat riscul ca, în etapa următoare, recenzorii să nu-i găsească acasă

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava reaminteşte locuitorilor reşedinţei de judeţ că prima etapă de colectare a datelor de la populaţie în cadrul Recensământul populaţiei şi locuinţelor s-a prelungit de la 15 mai până pe 27 mai. Lungu recomandă autorenzarea, deoarece, atunci când se vor face vizitele la domiciliu, există riscul ca sucevenii să nu se sincronizeze cu recenzorii de teren şi să nu fie găsiţi la domiciliu. „Aşa cum se cunoaşte, această etapă a fost prelungită până pe data de 27 mai. Cei ca vor să facă acest lucru, mai au această posibilitate de a se autorecenza. Eu zic că este un lucru benefic, mai ales că se beneficiază şi de o zi liberă, indiferent dacă este vorba despre mediul public sau cele privat. Fac apel la suceveni să profite de cele două săptămâni de prelungire” a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei. În municipiul au fost amenajate 7 centre de auto-recenzare asistată, la sediile Primăriei din Suceava şi Burdujeni, Teatrul Matei Vişniec, Universitatea Ştefan cel Mare, Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Şcoala Gimnazială Grigore Ghica Voievod şi Shoping City Center.  Municipiul reşedinţă de judeţ avea, miercuri, o rată de autorecenzare de 44,80%, faţă de cea judeţeană, de 38,40%.  Suceava are 14 recenzori de autorecenzare asistată, un coordonator AT,  9 recenzori-şefi şi 96 de recenzori  de teren.      

După epuizarea acestei etape, în cazul celor care nu au procedat la autorecenzare, în intervalul 31 mai-17 iulie are loc colectarea datelor la domiciliu, de către recenzori.