Condiţii nesigure de igienă şi
produse la temperaturi necorespunzătoare, în mini-vacanţa de 1 Mai
> Inspectorii
sanitari-veterinari suceveni au dat o amendă de 2.000 de lei, precum şi 11
avertismente, scopul urmărit fiind prevenirea toxiinfecţiilor alimentare şi
protejarea sănătăţii consumatorilor
În perioada mini-vacanţei de 1 Mai, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au controlat 78 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar. Potrivit dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al DSVSA, verificările au vizat 43 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pensiuni turistice, două unităţi de catering, 6 cofetării şi patiserii, 5 laboratoare de cofetărie şi de patiserie, 4 supermarketuri şi hipermarketuri, 10 magazine alimentare, precum şi încă 5 alte diverse unităţi. „În vederea prevenirii toxiinfecţiilor alimentare şi protejării sănătăţii consumatorilor, inspectorii DSVSA au verificat modul în care sunt asigurate condiţiile igienă şi în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare, dar şi preparatele culinare destinate consumului uman” a declarat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, menţionând că verificările au avut inclusiv o componentă de consiliere şi de îndrumare a operatorilor economici controlaţi. În urma neregulilor descoperite pe durata campaniei în cauză, controlorii suceveni au dat o amendă de 2.000 de lei, precum şi 11 avertismente. Cele mai întâlnite deficienţe au constat în încălcarea normelor de igienă şi a regulilor privind trasabilitatea produselor, etichetarea necorespunzătoare a acestora din urmă, cât şi nerespectarea temperaturii de păstrare şi expunere prevăzute de reglementările legale în vigoare.