06 mai 2022

 

  Suceava este „Best Electric City”

  •  Reşedinţa de judeţ este cea dintâi din ţara noastră care a amenajat infrastructură pentru încărcarea acumulatoarelor vehiculelor electrice
  •  Din toamnă, odată cu sosirea a încă 15 autobuze electrice, Suceava va fi cel dintâi oraş din România cu transport electric integral de persoane

Municipiul Suceava a fost din nou premiat, de această dată de către Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, anunţă primarul Ion Lungu, care precizează că distincţia „Best Electric City” în România, este acordată pentru cel mai prietenos oraş cu maşinile electrice”. „Edilul-şef sucevean evidenţiază că Suceava este primul municipiu din ţara noastră care a montat infrastructură pentru încărcare a acumulatoarelor vehiculelor electrice, având 28 de staţii de încărcare rapidă şi standard, altele 7 fiind în curs de montare cu finanţarea obţinută de la Administraţia Fondului de Mediu (AFM). Premiul a fost ridicat de către Ovidiu Milici, consilier în cabinetului primarului.

Important de subliniat este că, din toamnă, odată cu sosirea a încă 15 autobuze electrice de la firma Solaris din Polonia, Suceava va fi cel dintâi oraş din România cu transport integral electric de persoane. „Obiectivi fiind, şi lăsând la o parte unele comentarii nefondate și răutăcioase, aceste premii, dar mai ales selecția în <100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030>, sunt dovada clară că lucrurile merg într-o direcție bună în oraşul nostru” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

Reamintim că, recent, alături de Bucureşti şi Cluj Napoca, oraşul Suceava a fost selectat în rândul celor 100 de oraşe europene inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030. Din România au depus aplicaţii 13 oraşe, la nivel european candidând 377 de oraşe.