26 aprilie 2021

 Bugetul local la Sucevei este suspectat de venituri umflate şi execuţie slabă

  • An de an s-au realizat lucruri bune în Suceava, ceea înseamnă că bugetele au fost corecte” a explicat primarul Ion Lungu, punctând că numai „dacă ne propunem mult, o să realizăm ceva”
  • „Sper ca măcar anul viitor să construiţi un buget eficient” a punctat Dan Ioan Cuşnir, în şedinţa Consiliului Local în care s-a aprobat execuţia bugetară pentru primul trimestru al anului

Veniturile bugetului local la municipiului Suceava au crescut în luna martie, iar dacă execuţia bugetului este una mai modestă, aceasta se explică şi prin aceea că o parte din încasări au intrat în contul lunii aprilie. Primarul Ion Lungu a informat că pe partea de funcţionare execuţia din primul trimestru al anului 2020 a fost de 63,17%, în timp ce la secţiunea de dezvoltare procentajul este de 20,49%. Acest din urmă grad este pus de edilul-şef  pe seama „lunilor de iarnă, în care investiţiile au fost mai reduse”. „Lucrurile au mers greu la început de an, dar şi-au revenit cât de cât înspre sfârşitul lunii martie. Ca atare, suntem într-o linie normală cu încasările pe care ni le-am propus pentru acest an. Sunt convins că se vor îmbogăţi în perioada următoare, în măsura în care trecem de această pandemie” a reliefat şeful municipalităţii în şedinţa Consiliului Local Suceava în care a fost aprobată execuţia bugetelor pe primul trimestrul întâi al anului 2020. 


Dan Ioan Cuşnir, consilier local PSD i-a reproşat primarului Lungu că, veniturile sunt supradimesionate, iar gradul de execuţie a bugetelor este unul redus, lucruri care, de altfel, s-au întâmplat şi în anii anteriori. „Sper ca măcar anul viitor să construiţi un buget eficient” a punctat Dan Ioan Cuşnir. Şeful executivului municipal a pus în vedere că are propria strategie, respectiv aceea a stabilirii de obiective „ambiţioase”, astfel încât şi rezultatele să fie pe măsură. „Dacă ne propunem mult, o să realizăm ceva, dacă ne propunem puţin o să realizăm nimic. Cunosc primării care au bani în cont, nu fac cheltuieli, de frică, şi nu au nici realizări. Recunosc că fac bugete optimiste, în condiţiile în care există şi aceste fonduri europene, care nu vin când vrem noi, iar unele nerealizări provin şi de acolo. Chiar şi aşa, an de an s-au realizat lucruri bune în Suceava, ceea înseamnă că bugetele au fost corecte” a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.