09 aprilie 2021

 

În unităţile de învăţământ  sucevene

39 de elevi şi 62 de cadre didactice s-au îmbolnăvit de COVID-19 în al doilea semestru al anului şcolar  


>
„Procentajul elevilor şi personalului angajat confirmat cu acest boală este sub 1%”
informează ISJ, potrivit căruia „şcolile nu au fost focare de infecţie, iar activitatea s-a desfăşurat în condiţii de siguranţă epidemiologică”

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a centralizat cazurile confirmate cu COVID-19 în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava, conform buletinelor informative raportate de la începutul semestrului al II-lea al  anului şcolar 2020-2021. Astfel, potrivit statisticii realizate la nivel judeţean, în perioada în cauză 39 de elevi au fost confirmaţi cu COVID-19, dintre care unul în învăţământul preşcolar, 21 în cel primar, 5 în cel gimnazial şi 12 în cel liceal, reprezentând un procentaj de 0,03% raportat la totalul de 113.868 de elevi din învăţământul preunivesitar judeţean sucevean. În intervalul de referinţă, 88 de persoane angajate au fost confirmat cu COVID-19. Este vorba despre 63 de cadre didactice, 20 fiind din unităţile preșcolare, 15 din cele primare, 21 din cele gimnaziale şi 7 din cele liceale. De asemenea, s-au îmbolnăvit 16 lucrători din cadrul personalului didactic-auxiliar şi 9 din rândul personalului nedidactic. Potrivit statisticii ISJ, acestea reprezintă 0,83% din totalul de 10.478 de angajaţi din sistemul judeţean, respectiv 7.543 de cadre didactice, 981 de angajaţi ca personal didactic auxiliar şi 1.954  de angajaţi ca personal nedidactic. Astfel, în judeţul Suceava 69 de clase şi-au suspendat activitatea cu prezenţa fizică, orele desfăşurându-se online. În această situaţie au fost 1,3% din totalul de 5.308 clase

 dinte care în învăţământul preșcolar-29, în cel primar-33, în cel gimnazial-3, iar în cel liceal-4. „Procentajul elevilor şi personalului angajat din judeţul Suceava confirmat cu COVID-19 este sub 1%. Unităţile de învăţământ preuniversitar au respectat prevederile Ordinului comun al ministrului educației şi al ministrului Sănătăţii, iar măsurile obligatorii privind prevenirea şi combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost aplicate eficient. Şcolile nu au fost focare de infecţie, iar activitatea s-a desfăşurat în condiţii de siguranță epidemiologică” se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.