26 aprilie 2021

 

Rămânând în scenariul verde

Sucevenii vor putea participa la Slujba de Înviere, iar şcoala va fi reluată cu toţi elevii în clase

  • Primarul Ion Lungu recomandă locuitorilor reşedinţei de judeţ să nu renunţe la măsurile de păstrare a distanţării fizice, la purtarea măştii şi la spălarea mâinilor
  • „Noi avem această rată scăzută de noi cazuri, dar la Spitalul Judeţean mor, în continuare, bolnavi de COVID, şi pierdem oameni dragi” semnalează edilul-şef, accentuând că „pericolul încă nu a trecut”

Ieri, în municipiul Suceava incidenţa noilor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a fost de 1,04 la o mie de locuitori, primarul Ion Lungu mulţumind sucevenilor datorită cărora, de pe 19 aprilie, capitala de judeţ a intrat în scenariul verde, „în care trebuie să rămânem cât mai mult, pentru a ne întoarce la o viaţă normală. „Suntem bucuroşi că am ajuns aici din două perspective. În primul rând, mă gândesc la începerea şcolii în scenariul verde, cu toţi elevii, faţă în faţă, atât pentru gimnaziu, dar şi pentru liceu. Totodată, cu respectarea regulilor de prevenire şi reglementărilor care vor apărea, anul acesta vom avea posibilitatea să sărbătorim Paştele într-un mod normal, să putem merge la Slujba de Înviere” a evidenţiat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Printre „avantajele” revenirii la scenariul verde Lungu a enumerat „dispariţia” interdicţiei de ocupare în proporţie de 30% restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, a unităţilor HoReCa, noul grad fiind de 50%. Deschise, cu unele de măsuri de protecţie şi supraveghere, sunt locurile de joacă pentru copii, permisă fiind, în aceleaşi condiţii, organizarea evenimente publice cu participarea 300 de persoane. Chiar şi aşa, edilul-şef sucevean a cerut locuitorilor reşedinţei de judeţ să nu renunţe la măsurile de păstrare a distanţării fizice, purtare a măştii şi la spălarea mâinilor. „O spun cu toată sinceritatea, pericolul încă nu a trecut. Desigur, noi a avem această rată scăzută de noi cazuri, dar, se ştie, la Spitalul Judeţean mor, în continuare, bolnavi de COVID, pierdem oameni dragi. Tocmai din acest punct de vedere, trebuie să ajutăm spitalul, să avem cât mai puţini internaţi, cât mai puţine persoane la ATI”,  a subliniat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.