12 aprilie 2020

Liderul de sindicat de la ACET
Aurel Jescu cere testarea angajaţilor care lucrează cu publicul şi a muncitorilor de la remedierea avariilor   
  • Aceştia sunt expuşi contactului direct cu persoane purtătoare ale coronavirusului sau bolnave de COVID-19, reprezentatul sindicaliştilor exprimându-şi îngrijorarea şi faţă de scăderea încasărilor de la asociaţii şi agenţi economici

ACET Suceava este un „brand”, asigurând cea mai bună calitate a apei potabile din ţară. Aşa declară liderul de sindicat Aurel Jescu, care, în această etapă grea prin care trec inclusiv unităţile de utilităţi publice, îşi exprimă îngrijorarea cu privire la colegii care lucrează cu beneficiarii serviciilor firmei judeţene sucevene de servicii de alimentare cu apă potabilă, de canalizare şi de epurare a apei menajare uzate. Este vorba despre lucrătorii care intervin zilnic la îndepărtarea avariilor şi rezolvarea reclamaţiilor înregistrate, atât la persoanele fizice, cât şi la peroanele juridice şi care sunt expuşi contactului direct cu persoane purtătoare ale coronavirusului sau bolnave de COVID-19. „Suntem o societate mare, cu 7 agenţii, şi, la fel, colegii de la subunităţile din judeţ, sunt expuşi acestui nemilos virus. 

De aceea, cerem structurilor specializate în efectuarea testelor COVID-19 să fim şi noi incluşi în categoria celor care necesită testarea. Nu pentru toţi cei 900 de angajaţi, dar în special a salariaţilor care lucrează cu publicul şi a celor care, zi de zi, au activitate în exterior, adică pe stradă, la remedierea unor avarii neprevăzute care apar” arată Jescu. Liderul de sindicat Aurel Jescu, şi-a arătat îngrijorarea şi vizavi de scăderea încasărilor de la asociaţiile de proprietari, dar şi de la agenţii economici, fenomen care „va avea urmări grave asupra plăţii salariilor” angajaţilor ACET.  Aurel Jescu face cunoscut că facturile pentru utilităţile de apă şi canalizare-epurare pot fi onorate online. Astfel, beneficiarii operatorului unic regional ACET au posibilitatea de a intra pe pagina web a societăţii, www.acetsv.ro/myapa, unde vor fi îndrumaţii asupra modalităţilor de achitare a contravalorii  serviciilor furnizate. Totodată, pentru eventualele reclamaţii, sesizări, precum şi pentru alte informaţii, la dispoziţie este adresa de e-mail: acetsv.ro.