08 aprilie 2020

Cel mai nou-reabilitat cămin al USV, pus la dispoziţia cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă
  • Pentru a fi cazate, acestea trebuie să aibă trimitere de la SJU şi să facă dovada rezultatului negativ la testarea pentru COVID-19
  • La solicitarea Prefecturii, pregătite sunt deja şi căminul „C3”, aflat în spatele Colegiului Național „Petru Rareș”, cât și căminul „C5”, situat pe strada „Universității”

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava continuă să se implice în lupta pe care întreaga comunitatea locală și, mai ales, cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” o duc împotriva COVID-19. Astfel - se arată într-un comunicat de presă al USV - „în contextul tot mai dificil şi fără precedent pe care îl traversează municipiul”, cel mai nou cămin reabilitat din campusul universitar,  respectiv „C2”, este la dispoziția cadrelor medicale cărora nu le mai este permisă deplasarea la domiciliu pe perioada carantinei. Potrivit sursei citate, căminul „C2” dispune de 110 camere prevăzute cu grup sanitar comun și duş, cu câte 2 sau 3 paturi fiecare, cu televizor și frigider. Cazarea cadrelor medicale se face în regim „single”, dacă nu există alte solicitări în acest sens. Pentru a beneficia de cazare, cadrele medicale trebuie să aibă o trimitere de la SJU Suceava şi să prezinte dovada rezultatului negativ la testarea pentru COVID-19, rezultat obţinut în ultimele 5 zile. În comunicatul de presă al USV se precizează că, în ultimele 5 luni, în camerele căminului „C2” au locuit studenţii USV, curățenia generală, incluzând şi zugrăvirea, făcându-se anual, pe perioada vacanței de vară. În urma instituirii stării de urgență şi a plecării studenților, în toate căminele Universităţii încăperile au fost dezinfectate. Având în vedere adresa Instituției Prefectului din 6 aprilie 2020, prin care se solicită suplimentarea spațiilor de cazare pentru personalul medical, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a pregătit deja căminul „C3”, aflat în spatele Colegiului Național „Petru Rareș”, care are 88 camere cu 2 locuri și grup sanitar propriu, cât și căminul „C5”, situat pe strada „Universității”, care are 18 camere cu 2 paturi și grup sanitar propriu. Totodată, USV propune autorităților competente ca, în cazul în care există un necesar mai mare de locuri decât cele deja oferite, să utilizeze și toate căminele de elevi ale liceelor din municipiu Suceava. La decretarea stării de urgență, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a implicat activ în lupta împotriva noului coronavirus, punând la dispoziția SJU Suceava un aparat de testare PCR și contribuind la punerea acestuia în funcțiune. Ulterior, echipe din USV au lansat o linie telefonică de sprijin emoțional și consiliere psihologică și au dezvoltat aplicații software care să vină în ajutorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava.