27 noiembrie 2019

Noii asfaltori, aceeaşi ca precedenţii, contract de 20 de milioane de lei pentru anul 2020
>Ofertă a depus asocierea Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi Con Bucovina, în 2019 suma de disponibilă de 30 de milioane neputând fi cheltuită, deoarece „firmele nu au forţă de muncă suficientă”
Primăria Suceava a lansat licitaţie pentru atribuirea Serviciului  de reparaţii şi întreţinere a străzilor în municipiul  reşedinţă, valoarea contractului pentru anul 2020 fiind de 20 de milioane de lei. După ce contractul anterior a expirat pe 6 octombrie, la licitaţie s-au înscris cele 4 firme care au fost prestatorii anteriori ai Serviciului, respectiv asocierea formată din Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi Con Bucovina. „Firmele care asfaltează astăzi, au venit şi au depus din nou ofertă. Este bine că vom avea în continuare, din primăvară, firme de asfaltare în municipiul Suceava. Potrivit legii, contractul vechi poate fi prelungit cu 4 luni de zile, însă riscam să rămânem fără asfaltori” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.    
Reamintim că, la finele lunii septembrie, de la „reparaţii şi întreţinere străzi” era luată suma  de 6 milioane de lei, „având în vedere că, în perioada rămasă până la sfârșitul anului 2019, lucrările de reparații curente la străzi și trotuare se vor încadra într-o sumă mai mică decât cea bugetată”. „În aceste condiții, reducem de la Serviciul administrativ străzi și sistematizare, pentru că, din păcate, nici în acest an nu vom putea consuma toți banii”  sublinia, la acel moment, primul gospodar al reşedinţei de judeţ.  La sfârșitul lunii ianuarie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava anunța că, pentru repararea, întreţinerea şi modernizarea infrastructurii rutiere sucevene, în 2019, disponibilă este 30 de milioane de lei, cea mai mare sumă  din totdeauna. Drept urmare, pe durata acestui an, pe circa 100 de străzi ar fi urmat să aibă loc intervenţii de amploare la carosabil, însă programul nu a fost realizat, deoarece  „firmele nu au forţă de muncă suficientă”.