15 februarie 2018

Firmele care licitează pentru salubritatea Sucevei se contestă una pe alta
·        „Au apărut contestaţii între participanţi, ni s-au făcut adrese pentru a descalifica o firmă sau pe alta, însă aceasta este atributul comisiei de licitaţie, şi doar aceasta poate  lua o decizie”, precizează viceprimarul Lucian Harşovschi.  
Un câştigător al licitaţiei de atribuire prin delegare a serviciului de salubritate menajeră a municipiului Suceava va fi desemnat, cel mai probabil, la jumătatea lunii martie. Anunţul este făcut de viceprimarul Lucian Harşovschi, care a făcut cunoscut că participanţii sunt 4 firme şi asociaţii de firme, respectiv RER Service Buzău, Asociaţia Diasil Service şi Ritmic Com Suceava, Rosal Bucureşti şi Asociaţia şi Florconstruct şi Free Tehnic Suceava. Adjunctul şeful executivului spune că a recomandat comisiei de licitaţie să analizeze cu celeritate ofertele depuse, însă cu respectarea termenelor specifice procedurii. „În momentul de faţă se lucrează la această licitaţie, iar cândva, la jumătatea lunii martie, sperăm noi, să o avem finalizată.
 Deja au apărut contestaţii între participanţi, ni s-au făcut adrese pentru a descalifica o firmă sau pe alta, însă aceasta este atributul comisiei de licitaţie, şi doar aceasta poate lua decizii, în baza reglementărilor în vigoare. Chiar dacă ne aşteptăm la contestaţii, pentru că aşa este legislaţia, pot să îi asigur pe suceveni, că suntem tot mai aproape de un sistem nou, modern, de colectare a deşeurilor”, precizează viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi, menţionând că „se va merge mul pe selectarea selectivă”.              
Atribuirea se va face facă pe o perioadă de 12 ani, valoarea contractului pentru prestarea serviciului de salubritate menajeră fiind de 83,82 de milioane de lei. Investiţia vizează amenajarea a 30 de puncte de colectare a deşeurilor reciclabile, fiecare dotat cu pubele pentru hârtie, mase plastice, sticlă şi metale; a 100 de platforme subterane cu câte 4 euro-containere şi a 100 de platforme cu containere semi-îngropate. În cadrul aceluiaşi program, locuinţele individuale vor fi dotate cu câte 2 pubele de câte 120 de litri, pentru fracţia umedă şi fracţia uscată, anual urmând a fi achiziţionate şi montate 1.000 de coşuri stradale de gunoi. Totodată, câştigătorul licitaţiei se obligă la amenajarea, în fiecare an, a două locuri de joacă pentru copii.