11 iulie 2013

Arsenalul de război de la viitoare groapă ecologică de deşeuri de la Pojorîta a fost asanat
·        Important este că nu s-a întâmplat nimic grav”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.
Lucrările de amenajare a depozitului ecologic de la Pojorîta  au fost reluate, după ce, în  perioada 24 aprilie -28 iunie au fost sistate pe motiv de forţă majoră, situaţia constând în descoperirea de materiale de război pe cele circa 9 hectare care fac obiectul  investiţie cu fonduri europene, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. În intervalul amintit, o firmă specializată a realizat „o asanare de tehnică militară”, în urma acesteia descoperindu-se 8 proiectile de calibrul 152 mm, 2 proiectile de calibrul 122 mm, 50 de proiectile de calibrul 100 mm, 7 proiectile de calibrul 76 mm, 2 proiectile de calibrul 25 mm, 2 grenade de semnalizare, 3 mine anti-personal, 497 de cartuşe de infanterie de calibrul 7,65 mm, 63 de focoase de artilerie de diferite calibre, o grenadă de mână defensivă, o baionetă de armă, 3 lopeţi mici de infanterie şi o puşcă militară. „Important este că nu s-a întâmplat nimic grav. Ne-am luat toate măsurile, în aşa fel încât perimetrul să fie securizat şi să fie operat de către o firmă specializată”, a declarat Nechifor.
Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că întârzierea lucrărilor, înregistrată pe motiv de forţă majoră, se va regăsi într-o prelungire a contractului, conform clauzelor contractuale.