09 iulie 2013

Administratorul judiciar al Termica trece la executarea rău platnicilor   
·        Campania de recuperare a sumelor pe care consumatorii casnici este programată începe din toamnă, atunci când se va încheia vacanţa judecătorească.
·         Şeful Termica, Ovidiu Dumitrescu, informează că există 160 de popriri validate în instanţă, executarea vizând reţineri din salarii ori pensii, precum şi valorificarea bunurilor mobile sau imobile.
Reprezentatul administratorului judiciar la Termica Suceava, consorţiul de firme MGA Insolvency SPRL Suceava, Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL şi Accer IUPRL  Suceava s-a întâlnit ieri, la sediul Primăriei municipiului Suceava, cu preşedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari. Cu prilejul întrevederii, Teodor Matei a pus accent pe necesitatea recuperării datoriilor restante pe care populaţia municipiului Suceava le are către societatea comercială Termica, acesta calificând drept păguboase zvonurile potrivit cărora firma va intra în faliment, iar rău platinicii ar putea să scape de obligaţiile pe care le au. Potrivit lui Matei, odată cu deschiderea procedurii de insolvenţă, demersurile de recuperare a debitelor vor fi intensificate, mai ales că acţiunile în instanţă, contra persoanelor fizice sau persoanelor juridice, nu mai fac obiectul taxei de timbru judiciar. Din altă perspectivă, una dintre importantele atribuţii ale administratorului judiciar este tocmai cea de recuperare a creanţelor, acesta, ca interfaţă între creditori şi debitorul Termica, nefiind grevat de raţiuni de ordin social, aşa cum s-a întâmplat cu autorităţile administraţie publice locale, înclinate să protejeze locuitorii municipiului. Campania de recuperare a sumelor pe care consumatorii casnici racordaţi la sistemul centralizat de termificare este programată începe din toamnă, atunci când vacanţa judecătorească se va încheia. Reprezentantul administratorului judiciar MGA Insolvency SPRL Suceava, Management Reorganizare Lichidare Iaşi SPRL şi Accer IPURL  Suceava, Teodor Matei a mai avut discuţii cu conducerile asociaţiilor de proprietari, acestea exprimându-şi  disponibilitatea de a intensifica ritmul plăţilor, mai ales că şefii structurilor amintite vor beneficia de bonusuri direct proporţionale cu mărimea datoriilor recuperate de la abonaţii Termica.
·        Intrarea în insolvenţă înseamnă că societatea beneficiază de sprijin, că este ajutată să depăşească un moment dificil.

De cealaltă parte, conducerea Termica a pus în vedere că viitorul termificării în municipiul Suceava, indiferent care ar fi implicarea diverşilor operatori, rămâne la mâna consumatorilor casnici, respectiv populaţiei sau asociaţiilor de proprietari. Directorul general al Termica, Ovidiu Dumitrescu, a atras atenţia că intrarea în insolvenţă nu înseamnă nimic altceva decât aceea că societatea beneficiază de sprijin, că este ajutată să depăşească un moment dificil, să reducă unele costuri, ajutaţi fiind şi consumatorii, care vor avea, în continuare, acces la serviciul de alimentare cu apă caldă şi la cel de încălzire. La rându-le, oficialii Termica au avertizat că demersurile de recuperare a creanţelor se vor accelera şi înăspri, printre alte atribuţii, administratorul judiciar având-o şi pe aceea de a lua măsuri drastice cu debitorii, inclusiv cu abonaţii casnici rău platnici. Dumitrescu informează că deja există 160 de popriri validate în instanţă, pe numele unor proprietari de apartamente, acestea urmând a fi predate executorilor judecătoreşti, iar executarea va merge de la reţineri din salarii ori pensii, şi până la valorificarea bunurilor mobile sau imobile ale debitorilor. Directorul general al Termica accentuat că, contravaloarea serviciilor către Termica trebuie obligatoriu plătită, la fel cum achitate sunt şi celelalte servicii de care locuitorii Sucevei au parte. „Dacă nu se conştientizează că este vorba despre un serviciu public complex, costisitor, cu inerţie mare, neputându-se schimba nici sistemul, şi nici funcţionarea lui, de pe o zi pe alta, nefăcându-se plăţi, se poate ajunge chiar la faliment”, a declarat Ovidiu Dumitrescu