08 iulie 2013

Presiuni pentru finalizare noii centrale de termoficare a Sucevei

Presiuni pentru finalizare noii centrale de termoficare a Sucevei
·        De luna viitoare, primarul Lungu va fi prezent periodic pe şantier, astfel încât investiţia să fie dată la timp în funcţiune.
·        Ca variantă de rezervă, în caz de sincope, în reparaţii intră şi actuale CAF pe gaze naturale.     
Mai multe capacităţi ale actualei societăţi de termoficare Termica Suceava vor fi păstrate în funcţiune, a declarat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, după o întâlnire cu reprezentanţii administratorului judiciar al operatorului din Lunca Sucevei. Lungu spune că, în primul rând este vorba despre CAF pe gaze naturale, care asigură apa caldă menajeră pentru consumul populaţiei, agenţilor economici şi instituţiilor publice şi chiar încălzirea acestora, în condiţiile în care frigul va veni mai repede de 9 noiembrie, dată la care se estimează că va intra în funcţiune noua centrală de termoficare în cogenerare de înaltă eficienţă. Pe de altă parte, instalaţiile amintite, cât şi sistemul de transport şi distribuţie a agentului termic, vor intra în reparaţii, astfel încât fi acesta din urmă să poată fi livrat şi în condiţiile în care ar apărea sincope legate de finalizarea noului obiectiv.
·        La fel ca în anii trecuţi, timp de o lună,  sucevenii nu vor avea apă caldă. 
„Conform tradiţiei, în fiecare an, la Suceava am început să dăm căldură la jumătatea lui octombrie. Deci, dacă fi necesar, în funcţie de condiţiile climatice, o perioadă, cu aceste CAF-uri, va trebui să asigurăm chiar şi căldură. Ca atare, le-am spus administratorilor judiciari că va trebui să funcţionăm, în continuare cu instalaţiile în cauză”, explică edilul şef, adăugând perioada anuală de revizii şi întrerupere a furnizării apei calde nu a fost încă stabilită.   
Lungu precizează că şantierul noii centrale de termoficare a Bioenergy este un „adevărat furnicar”, precizând că, de la începutul lunii august, la faţa locului se vor ţine comandamente permanente. „Vrem să ne asigurăm că această investiţie va fi dată la timp în funcţiune”, a accentuat primarul municipiului Suceava.

 Primarul Ion Lungu recomandă sucevenilor să rămână branşaţi la sistemul centralizat de termoficare, întrucât, din noiembrie, Adrem Invest, prin noua centrală, va livra, la gardul centralei, energie ieftină, la 143 de lei pe gigacalorie, inclusiv TVA.  La tariful amintit, Termica, în calitate de concesionar al reţelelor, va adăuga şi contravaloarea transportului şi distribuţiei, în valoare de circa 80 de lei pe gigacalorie.