13 iunie 2012


Pagina cu candidaţii PRM la deliberativul judeţean a lipsit din multe buletine de vot
·        PRM a depus plângere penală împotriva preşedintelui BEJ, care nu ar fi dat curs respectivei sesizări, spune liderul Gheorghe Acatrinei   
Organizaţia judeţeană Suceava a Partidului România Mare a depus plângere penală împotriva preşedintelui Biroului Electoral Judeţean, Cătălin Temneanu, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, liderul acestei formaţiuni, Gheorghe Acatrinei. Acesta arată că BEJ şi judecătorul amintit nu au dat curs sesizărilor făcute de PRM referitoare la unele nereguli electorale, fapt care a „viciat foarte mult  rezultatele alegerilor”. Acatrinei a spus că înaintea zilei alegerilor, din mai multe locuri din municipiul Suceava au fost ridicate panourile de afişaj electoral, ceea ce a făcut ca mesajul mai multor formaţiuni politice să nu ajungă la populaţie. Pe de altă parte, preşedintele PRM Suceava a reclamat la BEJ că, din buletinele de vot din mai multe secţii de votare din municipiul Suceava şi alte localităţi ale judeţului lipsea pagina cu lista candidaţilor PRM la funcţia de consilier judeţean. Acatrinei a dat ca exemplu secţiile electorale nr. 38, nr. 33 şi  nr. 6 din Suceava, nr.13 din Fălticeni, precum şi nr. 7 şi nr. 12 din Vatra Dornei.    
„Sesizând BEJ, domnul preşedinte mi-a dat răspunsul că acest aspect nu este unul semnificativ şi nu viciază alegerile. Am informat conducerea PRM, am reclamat la Biroul Electoral Central, iar toată treaba aceasta s-a lăsat cu o plângere împotriva preşedintelui BEJ Suceava, care nu a luat măsuri”, a declarat   Gheorghe Acatrinei, preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PRM.