13 iunie 2012


Zona Metropolitană, repusă în priză 
·        Pe principiul primul venit-primul servit, ne vom putea înscrie la fondurile europene din perioada 2013-2020”, a spus preşedintele Asociaţiei, primarul Sucevei, Ion Lungu
Primarul câştigător al alegerilor locale din municipiul Suceava, Ion Lungu convoacă, la finele acestei luni, şedinţa  noului Consiliu Director al Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava. Lungu arată că doar la două dintre primăriile unităţilor administrativ-teritoriale s-au schimbat conducerile şi că vrea să se accelereze demersurile pentru aprobarea Strategiei de dezvoltare durabilă 2013-2020, astfel încât se treacă la materializarea portofoliului de proiecte selectate până acum. „Cred proiectul care se cheamă Zona metropolitană Suceava. Nu sunt modificări majore la conducerea primăriilor, în această situaţie aflându-se cele din Pătrăuţi şi Adîncata. Vrem să ne asigurăm de sprijinul pentru promovarea proiectelor deja aprobate în vechile consiliile locale. Studiul pentru strategia de dezvoltare durabilă este la ANRMAP şi vrem ca, până la sfârşitul anului, acesta să fie aprobat. Astfel, pe principiul primul venit-primul servit, ne vom putea înscrie la fondurile europene din perioada 2013-2020”, a spus preşedintele Asociaţiei de dezvoltare intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava.
Municipalitatea suceveană intenţionează să promoveze proiecte de realizarea de parcări supraterane în cartierele urbei reşedinţă de judeţ, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, iar în comun cu Ipoteşti, Salcea şi Bosanci să treacă la realizarea celui de al doilea inel rutier de ocolire a Sucevei.   Din Asociaţia de dezvoltare intercomunitară „Zona Metropolitană” Suceava, fac parte, alături de municipiul reşedinţă de judeţ, oraşul Salcea şi comunele Adîncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara Pătrăuţi şi Bosanci. Consiliul Director este compus din cei 7 primari ai unităţilor administrativ-teritoriale componente.