18 iunie 2012


Dezinfecţii contra meningitei în 7 unităţi de învăţământ din municipiul Suceava
·        Primarul Lungu spune că grădiniţa la care au apărut primele cazuri este una modernă, cu circuite la standarde europene
·        În şcoli vor fi suplimentate stocurilor de săpun, detergent, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie
În week end, la mai multe unităţi de învăţământ şcolar şi preşcolar din municipiul Suceava au avut loc acţiuni de dezinfecţie. În cauză sunt grădiniţele „Ţăndărică,  „Gulliver”, „Neghiniţă” şi nr. 13, precum şi şcolile cu clasele I-VIII, nr.3, nr.6 şi nr.7, a anunţat primarul municipiului Suceava, Iopn Lungu, care şi-a exprimat disponibilitatea colaborării cu Direcţia de Sănătate Publică. „Am asigurat oameni pentru acţiunea de stropire, substanţa respectivă fiind pusă la dispoziţie de DSP. Ne exprimăm speranţa că, astfel,  acest focar de meningită va fi limitat”, a subliniat şeful administraţiei locale sucevene. Primarul nu-şi poate explica apariţia unui focar de meningită într-o unitate de învăţământ preşcolar amenajată la cele mai înalte standarde. Edilul şef arată că este vorba despre un imobil nou, circuitele din cadrul acestuia respectând toate reglementările europene în domeniu. „Este greu de înţeles acest lucru, întrucât grădiniţa nr. 1,2.3, acolo unde s-au înregistrat primele cazuri, amenajările sunt conform standardelor europene, cu toalete separate pentru copii, educatori şi  personal auxiliar”, subliniază Ion Lungu, adăugând că este vorba despre una dintre cele mai moderne grădiniţe din municipiul Suceava.
 Prefectul Florin Sinescu a cerut primăriilor să efectueze curăţenii şi dezinfecţii generale cu firme specializate, mai ales acolo unde au diagnosticaţi copiii afectaţi. De asemenea, personalul didactic, în colaborare cu medicii arondaţi şcolilor. vor desfăşura activităţi educaţie sanitară în rândul elevilor. În şcoli vor fi suplimentate stocurilor de săpun, detergent, dezinfectanţi şi materiale de curăţenie, iar în mediul rural apa  de consum va proveni din surse sigure.