29 octombrie 2010

Peste 1,4 milioane de lei, donaţii şi sponsorizări pentru recuperarea infrastructurii distruse de inundaţii

• Din cele 27 de milioane de euro pe care România le va primi din Fondul de solidaritate european, a cincia parte va reveni judeţului Suceava

Consilierii judeţeni au aprobat ieri, în şedinţă ordinară, rectificarea bugetului judeţean cu o sumă de 435.439 de lei primită ca donaţie de la Complexul Energetic Rovinari. Aceasta va fi utilizată în scopul îndepărtării efectelor inundaţiilor, Consiliul Judeţean urmând a o orienta înspre refacerea apărărilor de maluri ale râului Suceava, pe raza comunei Brodina. Electrica Distribuţie Transilvania Nord sprijină judeţul cu 860.000 de lei, fondurile trebuind a fi cheltuite cu repararea drumului judeţean Ostra-Boşteni. Aproape 114.000 de lei au venit cu titlul de sponsorizare de la Romsilva, banii fiind daţi pentru repararea reţelei de canalizare de la Centrul de Recuperarea şi Reabilitare Neuropshică Costâna, afectată de alunecări. „Vreau să le mulţumesc sponsorilor şi donatorilor, care au avut sufletul deschis înspre judeţul Suceava, ajutându-se să rezolvăm problemele apărute la infrastructura afectată de inundaţii”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Dl Flutur a ţinut să remarce că a făcut demersuri de accesare a Fondului de solidaritate european, din cele 27 de milioane de euro pe care România la va primi, a cincia parte revenindu-i Sucevei. Pe parte de infrastructură, puhoaiele din iunie-iulie au afectat 917,42 de kilometri de drumuri comunale, 145,38 de kilometri de drumuri judeţene, 22,2 kilometri de drumuri naţionale şi 4,5 kilometri de cale ferată. Au fost avariate, de asemenea, 151 de poduri, 233 de kilometri de drumuri forestiere şi 497 de poduri şi podeţe forestiere. Cu prilejul întrunirii de ieri, aleşii au votat alocarea a 250.000 de lei Mănăstirii Bogdana, în vederea continuării lucrărilor la Complexul social „Sfântul Ierarh Leonte”. Între executivul judeţean şi unitatea de cult rădăuţeană există un parteneriat de colaborare, fondurile având menirea de a susţine continuarea lucrărilor de amenajare la obiectivul destinat asistării şi îngrijirii a circa 200 de copii din medii defavorizate.

Totodată, o sumă de 20.000 de lei din Fondul de rezervă va ajunge, cu titlul de ajutor de urgenţă, la 4 familii aflate în extremă dificultate, după ce gospodăriile acestora au fost distruse de incendii.