29 decembrie 2009


Moş Crăciun a adus la 90 de suceveni câte o locuinţă ANL
· Până la înmânarea efectivă a cheilor şi intrarea în case, viitorii chiriaşi a primăriei vor trebui să achite o garanţiede 1000 de lei, pentru o garsonieră şi de 1500 de lei în cazul unui apartament
Chiar dacă un pic mai târziu, Moş Crăciun le-a făcut cadou, la 90 de suceveni, câte o locuinţă construită din fonduri guvernamentale prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. Aceasta după ce ieri, într-o ultimă întrunire pe 2009, aleşii locali au aprobat punctajele întrunite de solicitanţi şi lista de repartizare pe fericiţii beneficiari ai unei unităţi de locuit cu chirie. Primăria a finalizat 80 de apartamente şi garsoniere pe Bulevardul „2 Decembrie 1918”, cartierul Obcini, în preajma Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, recepţia fiind făcută anterior, în prezenţa oficialilor municipalităţii, ANL, MDRL, Inspectoratului în Construcţii, proiectantului „Proiect Bucovina” şi executanţilor Muha şi Contranscom. Alte 10 apartamente sunt atribuite în Ansamblul „Privighetorii” din cartierul Burdujeni, în cazul acestora din urmă contractele cu vechii chiriaşi expirând în ultimul timp.
Până la înmânarea efectivă a cheilor şi intrarea în case, viitorii chiriaşi a primăriei vor trebui să achite câte o sumă de 1000 de lei, pentru o garsonieră, şi de 1500 de lei în cazul unui apartament, sumă ce ar urma să constituie garanţie în situaţia neachitării chiriei şi cheltuielilor comune. Beneficiarii locuinţelor ANL aveau vârsta sub 35 de ani la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ. De asemenea, obligatoriu, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu