23 decembrie 2009


Social-democraţii şi liberalii au respins din nou tentativa de vânzare a unor bunuri private din patrimoniul judeţean
· Consilierii din opoziţie au invocat inexistenţa comisiei de reevaluare a obiectivelor, a cărei constituire a fost cerută în şedinţa anterioară a plenului
· „Credeam că după 6 decembrie va merge, dar asta e!”, s-a resemnat şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur
Proiectele de hotărâre privind vânzarea unor bunuri imobile proprietate privată a judeţului Suceava au căzut din nou la vot în şedinţa de ieri a Consiliului Judeţean. Este vorba despre înstrăinări de construcţii şi terenuri din Rădăuţi, Adîncata, Gura Humorului, Fălticeni, Crucea şi Udeşti, suma estimată a se încasa, în baza preţului total de pornire la licitaţie, fiind de aproape 2 milioane de lei(20 de miliarde de lei vechi).
Aceasta este a patra tentativă de „trecere” a iniţiativelor executivului democrat-liberal, până acum proiectele fiind „picate” - pe motiv de preţ prea mic de vânzare - de către consilierii din opoziţie, respectiv cei ai PSD şi PNL. În urma eşecului înregistrat la ultimul vot pe această temă, adică în plenul anterioarei şedinţe, s-a propus constituirea unei echipe formată din consilieri de la toate formaţiunile politice, care să analizeze posibilitatea măririi preţului de pornire de la care construcţiile şi terenurile sunt licitate. Cu toate că atunci preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, s-a exprimat pentru constituirea comisiei în cauză, se pare că aceasta ori nu a fost înfiinţată, ori nu a funcţionat. Lucru remarcat încă din startul dezbaterilor, când, invocând inexistenţa comisiei, alesul social-democrat Ioan Corjuc a solicitat scoatere proiectelor cu pricina de pe ordinea de zi.
În aceste circumstanţe, dl. Flutur a reliefat că sunt îndeplinite condiţiile legale de demarare a licitaţiei publice pentru vânzarea imobilelor vizate, condiţiile fiind specificate în caietele de sarcini. Domnia sa a specificat că, dat fiind faptul că bugetul pe 2010 va fi unul destul de strâmtorat, necesară este identificarea de surse suplimentare de venituri care să permită funcţionarea administraţiei. La rându-i, vicepreşedintele Daniel Cadariu a exemplificat cu bunurile de la Vara Dornei, aprobate a fi vândute în şedinţa anterioară, care, în ciuda preţului iniţial nemajorat, nu şi-au găsit cumpărători nici la o a doua şedinţă de licitaţie. „Vânzarea bunurilor se impune cu atât mai mult în actuala conjunctură, când este necesară identificarea oricăror surse de venit, astfel încât să poată fi realizate cât mai multe investiţii şi obiective de interes public judeţean”, se arată, de asemenea, în expunerea de motive a executivului. La vot, amendamentul de excludere de la discuţii a proiectelor de hotărâre nu a avut succes, însă, întrucât era nevoie de o majoritate de două treimi, acestea au fost respinse cu 14 opţiuni „împotrivă” ale social-democraţilor şi 4 „abţineri” ale liberalilor, o dată cu abordarea separată, la ordinea de zi, a fiecăruia dintre ele. „Credeam că după 6 decembrie va merge, dar asta e!”, s-a resemnat şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur.
Consiliul Judeţean Suceava are pe listă, în total, 13 terenuri şi clădiri care pot fi scose la bătaie, autorităţile judeţene considerând că vânzarea acestora poate constitui o importantă sursă de venituri la buget. Bunurile din domeniul privat vor fi înstrăinate prin procedura licitaţiei publice, regula generală în materia vânzării.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu