Aleşii judeţeni au hotărât preţurile din 2010 ale produselor agricole
· Acestea nu sunt obligatorii la piaţă, ci folosesc doar la evaluarea, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a arendei exprimate în natură
Cartofii din producţia anului 2010 nu vor avea un preţ mai mare de 5 mii de lei vechi pe kg, în timp ce la mere, spre exemplu, acesta nu va depăşi 17,5 mii de lei vechi pe kg. Aşa prevede o hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava, adoptată în conformitate cu propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole, înaintată de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava. Astfel, mediile la ceapă sunt estimate la 15 mii de lei vechi pe kg, la varză de 7,5 mii de lei vechi pe kg, la roşii de 2 de mii de lei vechi, la fasole boabe de 55 de mii de lei vechi pe kg, la ardei gras de 25 de mii de lei vechi pe kg, iar la castraveţi de 15 de mii de lei vechi pe kg. Din nefericire, respectivele niveluri sunt doar de referinţă, pe piaţă liberă a produselor de anul acesta cartofii fiind vânduţi şi cu peste 10 mii de lei vechi pe kg, iar roşiile şi cu 60 de mii de lei pe kg, adică, pe medie, chiar la preţuri duble faţă de nivelurile aprobate de aleşii judeţeni. Preţurile medii de referinţă ale produselor agricole sunt aprobate în conformitate cu Codul fiscal şi folosesc doar la evaluarea, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a arendei exprimate în natură.
· Acestea nu sunt obligatorii la piaţă, ci folosesc doar la evaluarea, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a arendei exprimate în natură
Cartofii din producţia anului 2010 nu vor avea un preţ mai mare de 5 mii de lei vechi pe kg, în timp ce la mere, spre exemplu, acesta nu va depăşi 17,5 mii de lei vechi pe kg. Aşa prevede o hotărâre a Consiliului Judeţean Suceava, adoptată în conformitate cu propunerile privind preţurile medii ale produselor agricole, înaintată de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava. Astfel, mediile la ceapă sunt estimate la 15 mii de lei vechi pe kg, la varză de 7,5 mii de lei vechi pe kg, la roşii de 2 de mii de lei vechi, la fasole boabe de 55 de mii de lei vechi pe kg, la ardei gras de 25 de mii de lei vechi pe kg, iar la castraveţi de 15 de mii de lei vechi pe kg. Din nefericire, respectivele niveluri sunt doar de referinţă, pe piaţă liberă a produselor de anul acesta cartofii fiind vânduţi şi cu peste 10 mii de lei vechi pe kg, iar roşiile şi cu 60 de mii de lei pe kg, adică, pe medie, chiar la preţuri duble faţă de nivelurile aprobate de aleşii judeţeni. Preţurile medii de referinţă ale produselor agricole sunt aprobate în conformitate cu Codul fiscal şi folosesc doar la evaluarea, de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice, a arendei exprimate în natură.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu