22 decembrie 2009

Într-un singur an,
Angajatorii suceveni au lăsat „la vatră” aproape 8600 de salariaţi
· Numai în iulie, august şi septembrie, din câmpul muncii au fost daţi afară circa 3000 de „prestatori” cu carte de muncă
Tot mai mulţi salariaţi suceveni sunt lăsaţi „la vatră”. Aşa relevă o recentă informare a Direcţiei Judeţene pentru Statistică, conform căreia, într-un singur an, numărul ”prestatorilor” cu contracte de muncă a cunoscut o diminuare de aproape 8600 de persoane. Astfel, la finele lui octombrie 2009, efectivul de salariaţi din judeţul Suceava era de 100.637 persoane, în scădere cu 831 de persoane(-0,8%) faţă de luna septembrie a aceluiaşi an. Aceeaşi sursă reliefează că, în comparaţie cu luna octombrie a anului 2008, numărul salariaţilor suceveni s-a diminuat cu 8596 de persoane, respectiv cu 7,9 procente. Comparând aceste cifre cu informarea referitoare la finele semestrului întâi al anului, doar în iulie august şi septembrie, din câmpul muncii au plecat circa 3000 de „prestatori” cu carte de muncă.
La sfârşitul primelor trei trimestre ale anului în curs, judeţul Suceava deţinea 17,7%
din efectivul de salariaţi din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est şi 2,1% din cel înregistrat la nivel naţional. De menţionat este faptul că, efectivul sucevean de salariaţi a fost estimat în baza rezultatelor cercetării statistice lunare asupra câştigurilor salariale, completate cu informaţiile existente în Registrul statistic al întreprinderilor(REGIS) pentru unităţile cu 0-3 salariaţi. Rezultatele au fost repartizate pe judeţe conform distribuţiei obţinute din cercetarea statistică anuală asupra costului forţei de muncă din anul 2007.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu