25 iunie 2023

 

Cu prilejul sărbătoririi reşedinţei de judeţ 

Primarul Ion Lungu, naş la nunta de aur a 35 de cupluri semicentenare sucevene  

> „Sunt oameni care pun umărul la mersul înspre bine al oraşului nostru (...) şi aşteptăm să îi sărbătorim şi la 75 de ani” a spus şeful municipalităţii

> La „reînnoirea jurămintelor”, poetul „popular” Vasile Cerlincă, şi-a recitat, înspre amuzamentul spectatorilor, poezia auto-ironică „Cincizeci de căsătorie”

Primăria şi Consiliul Local au sărbătorit, sâmbătă, cu ocazia Zilelor municipiului Suceava, 35 de perechi care au împlinit jumătate de veac de căsătorie neîntreruptă. În prezenţa unui public numeros, primarul Ion Lungu a înmânat cuplurilor semicentenare, pe scena de pe esplanada Casei Culturii, buchete de flori şi diplome de fidelitate. „Dragi suceveni, să-i aplaudăm pe aceşti cetăţeni care sunt un model pentru oraşul nostru şi familiile lor.  Este vorba despre oameni de sacrificiu, care au construit acest oraş, şi sunt de sacrificiu şi astăzi, pentru că vremurile sunt aşa cum sunt, iar pensiile sunt mici. Dar, sunt oameni cu spirit civic, pe care din totdeauna i-am simţit aproape de Primărie şi de primar. Sunt oameni care pun umărul la mersul înspre bine al oraşului nostru. Îi aplaudăm, le mulţumim, ne mândrim cu ei şi aşteptăm să îi sărbătorim şi la 75 de ani!” a arătat şeful municipalităţii. La „reînnoirea jurămintelor”, în numele cuplurilor de aur, primarul Sucevei a dat cuvântul lui Vasile Cerlincă. 
„Nea Vasile are o poezie. Îi plac poeziile, dar are şi un spirit civic deosebit. Locuieşte în cartierul Obcini, iar de multe ori mă consult cu el. Îl ştim, îl apreciem, îl felicităm şi îl iubim” a spus Lungu. Septagenarul sucevean, „poet şi scriitor popular”, aşa cum singur se defineşte, a recitat, în stil auto-ironic, în aplauzele şi înspre amuzamentul spectatorilor, poezia „Cincizeci de căsătorie”. Vasile Cerlincă a mulţumit pentru „darul” Primăriei şi al primarului, dorindu-i acestuia să năşească încă multe alte cupluri de aur şi să ajungă, la rându-i, să fie sărbătorit, împreună cu soţia sa. „Aniversaţii de aur” au primit şi o câte recompensă financiară, iar pe final, în acordurile de la „La mulţi ani!” ale Fanfarei municipiului Suceava, aceştia au ciocnit câte o cupă de şampanie şi s-au fotografiat alături de „naşul” Ion Lungu. Reamintim că în şedinţa ordinară din luna octombrie 2022 a Consiliului Local Suceava, indemnizaţia acordată cuplurilor de aur a fost dublată, crescând de la 500 de lei la 1.000 de lei. Din anul 2005, de la primul său mandat, primarul Ion Lungu a felicitat aproape 1.900 de perechi care au împlinit 50 de ani de convieţuire neîntreruptă.