14 iunie 2023


Unităţile de hoteliere sucevene sunt obligate să depună declaraţia-decont aferentă taxei speciale pe turism

> Scopul urmărit este acela de a centraliza încasările din această taxă, cât şi fluxurile de turişti, „informaţii care vor fi folosite în dezvoltarea de strategii pentru destinaţiile turistice”

 >„Eu chiar îmi pun speranţe, în continuare, că turismul poate contribui la dezvoltarea oraşului” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Agenţii economici cu facilităţi de cazare din municipiul Suceava sunt obligate „să depună on-line declaraţia-decont privind sumele încasate, reprezentând taxa specială pentru promovarea turismului”. Aceasta ca urmare a modificării Regulamentului pentru taxa specială de dezvoltare şi promovare a turismului, justificată, „cu precădere, de necesitatea unei evidenţe mai clare a activităţii de turism şi a fluxului de persoane cazate pe raza municipiului Suceava”. Declaraţia-decont va fi făcută până pe data de 10, inclusiv, a fiecărei luni, pentru veniturile realizate în luna anterioară. Documentul va fi trimis pe adresa de e-mail: turism@primariasv.ro, în atenţia Serviciului „Turism şi cultură”, întrucât, începând cu 1 august  2023, taxa urmează a fi gestionată de respectivul serviciu din cadrul Direcţiei de Proiecte Europene, Turism, Cultură şi Transport. „Scopul urmărit (...) este acela de a centraliza încasările taxei de turism şi fluxurile de turişti, informaţii care vor fi folosite în dezvoltarea de strategii pentru destinaţiile turistice <Suceava-Oraşul Cetăţii de Scaun> şi <Organizaţia de Management la Destinaţiei Bucovina>” se arată în referatul de aprobare  a proiectului de modificare a prevederilor anterioare.  Instituirea, Regulamentul şi utilizarea taxei speciale pentru promovarea turismului în municipiul Suceava au fost aprobate prin Hotărârea Consiliului Local nr. 15 din 26 ianuarie 2023. Taxa este calculată prin aplicarea procentajului de 3% asupra tarifelor practicate de unităţile de cazare de pe raza Sucevei, la suma rezultată adăugându-se (TVA). „Prin declaraţia-decont, firmele care lucrează în domeniul turismului trebuie să facă aceste raportări prin care îşi asumă, pe bază de semnătură, sumele pe carea u fost achitate. Eu chiar îmi pun speranţe, în continuare, că turismul poate contribui la dezvoltarea oraşului” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.