06 aprilie 2023

 

Sanitar veterinarii suceveni verifică ouăle vândute în pieţe de către producătorii particulari

> Dr. Mihai Sorin Voloşenic, şeful DSVSA, recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului, cele cu coaja crăpată sau lovită urmând a fi dirijate către o unitate de neutralizare

Personalul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava va face examenul ovoscopic al ouălor valorificate în pieţe agroalimentare şi târguri, de către producătorii particulari. În preajma Sărbătorilor pascale, anunţul este făcut de dr. Mihai  Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al DSVSA, care precizează că producătorii şi comercianţii care valorifică ouă pentru consum uman, fermele producătoare şi centrele de ambalare trebuie să fie înregistrate şi autorizate sanitar veterinare. De asemenea, transportarea ouălor se va face numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, pe întreaga perioadă de depozitare şi comercializare fiind obligatorie asigurarea condiţiilor corespunzătoare de temperatură şi igienă. Şeful DVSA Suceava recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului, care să provină din centre de ambalare autorizate, în conformitate cu standardele europene privind comercializarea ouălor. „Ouăle cu coaja crăpată sau lovită vor fi retrase de la vânzare şi vor fi dirijate către o unitate de neutralizare” subliniază dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.