Sanitar veterinarii suceveni verifică ouăle vândute
în pieţe de către producătorii particulari
> Dr. Mihai Sorin Voloşenic, şeful DSVSA,
recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului, cele cu coaja
crăpată sau lovită urmând a fi dirijate către o unitate de neutralizare
Personalul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor
Suceava va face examenul ovoscopic al ouălor valorificate în pieţe
agroalimentare şi târguri, de către producătorii particulari. În preajma
Sărbătorilor pascale, anunţul este făcut de dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, directorul executiv al
DSVSA, care precizează că producătorii şi comercianţii care valorifică ouă
pentru consum uman, fermele producătoare şi centrele de ambalare trebuie să fie
înregistrate şi autorizate sanitar veterinare. De asemenea, transportarea
ouălor se va face numai în mijloace auto autorizate sanitar veterinar, pe
întreaga perioadă de depozitare şi comercializare fiind obligatorie asigurarea
condiţiilor corespunzătoare de temperatură şi igienă. Şeful DVSA Suceava
recomandă achiziţionarea de ouă marcate cu codul producătorului, care să
provină din centre de ambalare autorizate, în conformitate cu standardele
europene privind comercializarea ouălor. „Ouăle cu coaja crăpată sau lovită vor
fi retrase de la vânzare şi vor fi dirijate către o unitate de neutralizare”
subliniază dr. Mihai Voloşeniuc, directorul executiv al Direcţiei Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.