03 aprilie 2023

 

Primarul Ion Lungu a semnat contractul de finanţare a viaductului de peste 1.000 de metri din Lunca Sucevei 


>
„În perioada următoare vom demara licitaţia pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii”  a precizat edilul-şef sucvean

Ion Lungu, primarul municipiului Siceava a semnat ieri, în Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării, în prezenţa directorului general George Alexandru Soare, coordonatorul Programului Anghel Saligny, un contract în valoare de 43 de milioane de lei, adică, aproximativ 8,75 de milioane de euro). Edilul-şef sucevean a declarat că în cauză este finanţarea necesară construirii tronsonului al III-lea al Rutei alternativă Suceava-Botoșani, obiectiv constând în realizarea unui viaduct lungime de 1. 015 de metri peste calea ferată din Lunca Sucevei. Conform proiectului viaductul va fi compus din 41 de deschideri, pe fiecare dintre acestea fiind dispuse câte 9 grinzi având lungimea de 24 de metri şi lăţimea de 0,93 de metri. Viaductul va avea partea carosabila de 8 metri, lăţimea celor două trotuare urmând fi de câte 1,50 mde metri. Lungimea totală a tronsonului al III-lea este proiectată la 2.142 de metri lungime, iar valoarea viaductului se ridică la 78,22 de milioane de lei, diferenţa de finanţare revenind municipalităţii sucevene.

 „În perioada următoare vom demara licitaţia pentru proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei, menţionând că durata de implementare a contractului este până la 31 decembrie 2026.