19 aprilie 2023

Pe strada Ştefan Tomşa

Parcare supraterană cu terasă verde şi panouri fotovoltaice

> Obiectivul va avea 330 de locuri, pe 4 niveluri,  8 locuri de parcare fiind rezervate staţiilor de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice

Până pe 28 aprilie 2023 va fi disponibilă varianta finală a studiului de fezabilitate al obiectivului de investiţii „Parcare supraterană pe strada Ştefan Tomșa” din municipiul Suceava.  Anunţul este făcut de către Ion Lungu, şeful executivului local, acesta precizând că parcarea supraetajată va fi ridicată chiar în prejma Primăriei. Edilul-şef spune că, la întâlnirea care a avut loc la sediul Primăriei, cu reprezentanţii firmei de proiectare, s-a convenit ca parcarea, cu parter şi 4 nivele, să aibă 330 de locuri,  respectiv 78 fiecare nivel. Parterul ar urma să fie doar parţial ocupat, deoarece va constitui cale de acces pentru maşinile cărora noul obiect le va bloca accesul în strada Alexandru cel Bun. De asemenea, 8 locuri de parcare vor fi dotate cu staţii de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. La ultimul nivel, pe acoperiş parcarea va dispune de o terasă verde, ulterior urmând a fi montate şi panouri fotovoltaice. În special după Revoluţie, pe suprafeţele acordate cu contract de folosinţă, contract de concesiune sau de drept de superficie, sucevenii care locuiesc în blocurile vecine şi-au construit garaje. „Este foarte important să aprobăm studiul de fezabilitate, să putem despăgubi cetăţenii care au garaje în zonă, să facem terenul liber de sarcini” a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.  

Conform temei de iniţiale proiectare parcarea supraterană va fi dotată camere de supraveghere video, bariere de acces, sisteme de senzori pentru asigurarea intrări-ieşirii autovehiculelor şi sisteme de iluminat şi de afişaj. Printre altele, prevăzute sunt rampe de acces auto pe dublu sens, căi de acces pietonale fixe, căi de acces pietonale mobile, scări, lifturi şi spaţii de parcare pentru persoane cu dizabilităţi, grupuri sanitare, cabină pentru personal de pază, spaţii tehnice şi spaţii adiacente.