08 decembrie 2021

 

„Joc” de artificii în noaptea dintre ani, în centrul Sucevei

>Primarul Ion Lungu face acest anunţ pe fondul situaţiei epidemiologice actuale şi măsurilor de relaxare dispuse de CNSSU şi prin hotărâre a Guvernului României 

În noaptea de Revelion, în centrul municipiului Suceava ar putea fi organizat tradiţionalul foc de artificii. Primarul Ion Lungu a anunţat ieri, într-o declaraţie de presă on line, că decizia municipalităţii are la bază măsurile de relaxare făcute publice de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, cele care urmau a fi aprobate prin hotărâre a Guvernului României. „În baza a ceea ce am văzut că a declarat domnul Raed Arafat şi a hotărârii de Guvern care urma a fi aprobată ieri, municipalitatea va organiza un foc de artificii în centrul Suceava, pe data de 31 decembrie, în noaptea dintre ani. Sigur, vom mai vedea dacă mai vin şi alte măsuri de relaxare” a declarat şeful executivului din urbea capitală de judeţ.   

Chiar şi aşa, Lungu face apel la suceveni să se vaccineze, mai ales în contextul anunţatului val al cincilea al pandemiei de COVID-19, cât şi al răspândirii noii variante „Omicron” a noului coronavirus. „Va veni valul al cincilea, care este în plin în Europa şi care după cum estimează specialiştii, va ajunge şi la noi în luna ianuarie. Ca atare, trebuie să ne protejăm în continuare”  a pus în vedere Ion Lungu, primarul Sucevei.