23 decembrie 2021


Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean

„Anul viitor va fi un an cu mai mulţi bani pentru drumurile judeţene”

>„2021 a fost un an zbuciumat, dar, pe final, socotesc că a fost un an bun” a subliniat ieri, în ultima şedinţă a CJ, şeful executivului judeţean

Pe 5 ianuarie 2022, Consiliul Judeţean Suceava va semna contractele de lucrări pentru 5 drumuri judeţene. Anunţul a fost făcut ieri, de către preşedintele Gheorghe Flutur, în ultima şedinţă ordinară a deliberativului judeţean, acesta precizând că foarte importante sunt ultimul tronson din Panaci-Bilbor şi drumul Mălini-Borca. De asemenea, evidenţiază Flutur, pentru anul viitor au fost deblocate şi se va intra „motoarele turate şi mai tare”, în vederea accelerării lucrărilor, pe axa rutieră Suceava-Dolhasca, cât şi pe axa Suceava-Zahareşti-Dărmăneşti.  „2021 a fost un an zbuciumat, dar, pe final, socotesc că a fost un an bun, chiar dacă unul cu multe pregătiri de licitaţii” subliniat şeful executivului judeţean. Gheorghe Flutur precizează pentru anul 2022 au fost pregătite  proiecte aferente Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, în cauză fiind alte 9 drumuri judeţene. „Anul viitor va fi un an cu mai mulţi bani pentru drumurile judeţene, pentru reparaţii curente şi întreţineri. Avem economii rămase din anul acesta, din cauza contestaţiilor, bani pe care îi reportăm pentru 2022. Am solicitat la Guvern şi la Ministerul de Finanţe, şi văd în buget este prinsă o sumă rezonabilă pentru drumuri, De aceea, cred că anul 2002 va fi un a foarte curajos pentru investiţii şi intervenţii în drumurile judeţene” a reliefat preşedinte CJ.

Gheorghe Flutur a mai menţionat că în curs sunt licitaţiile la proiectele pentru reţelele de alimentare cu apă şi reţele de canalizare din programul judeţean de 230 de milioane de euro din mai multe localităţi ale judeţului Suceava, „lucrări vor începe în forţă anul viitor”. „Nu vrem să avem măcar o primărie care să nu primească finanţare pe niciun proiect din programul Anghel Saligny, fie că este pentru apă, canalizare sau pentru gaze naturale Sunt foarte imprtante şi va trebui să ne zbatem pentru toţi primarii din judeţ” a conchis Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.