29 decembrie 2021

 

Inspectorii DSVSA nu slăbesc seria controalelor în pieţe supermarketuri şi pensiuni turistice

>Consumatorii care constată nereguli sunt pot face sesizări, DSVSA asigurând permanenţă cu personal specializat 

Până pe 31 decembrie 2021, inspectorii sanitari veterinari suceveni continuă seria acţiunilor de control în carmangerii, măcelarii, pizzerii, cantine, unităţi de catering, restaurante, pensiuni care asigură masă cazaţilor, cofetării, patiserii, laboratoare, cafenele, hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare şi în depozite alimentare. Anunţul este făcut de către dr. Mihai Voloşeniuc, director executiv al DSVSA, care, pune în vedere că, totodată, medicii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, precum şi cei ai circumscripţiilor sanitare veterinare verifică modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare în pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, cât şi în unităţile de procesare şi în cele de depozitare a alimentelor de origine animală. Potrivit şefului DSVSA, în toate pieţele agroalimentare, precum şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care este valorificată carnea şi alte produse de origine animală, este asigurat personal sanitar veterinar, cât şi permanenţa acestuia. Dr. Mihai Voloşeniuc, şeful DSVSA arată că, la sediul instituţiilor sanitare veterinare, afişate sunt programul de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot înainta sesizări, dar şi locaţiile în care se face examenul pentru identificarea trichinella la carnea de porc. „În scopul prevenirii încălcării legislaţiei sanitare veterinare, dar şi pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, în echipe mixte cu alte organe, şi în limita competentelor  proprii, acţiunile comune vor viza inclusiv unităţile care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse de origine animală” declarat dr. Mihai Voloşeniuc director executiv al  Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.