Inspectorii DSVSA nu slăbesc seria
controalelor în pieţe supermarketuri şi pensiuni turistice
>Consumatorii care constată
nereguli sunt pot face sesizări, DSVSA asigurând permanenţă cu personal
specializat
Până pe 31 decembrie 2021, inspectorii
sanitari veterinari suceveni continuă seria acţiunilor de control în
carmangerii, măcelarii, pizzerii, cantine, unităţi de catering, restaurante,
pensiuni care asigură masă cazaţilor, cofetării, patiserii, laboratoare,
cafenele, hypermarketuri, supermarketuri, magazine alimentare şi în depozite
alimentare. Anunţul este făcut de către dr. Mihai Voloşeniuc, director executiv
al DSVSA, care, pune în vedere că, totodată, medicii Direcţiei Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, precum şi cei ai
circumscripţiilor sanitare veterinare verifică modul în care sunt respectate
condiţiile sanitare veterinare în pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile
de tranşare a cărnii, cât şi în unităţile de procesare şi în cele de depozitare
a alimentelor de origine animală. Potrivit şefului DSVSA, în toate pieţele
agroalimentare, precum şi în alte locuri amenajate şi autorizate în care este
valorificată carnea şi alte produse de origine animală, este asigurat personal
sanitar veterinar, cât şi permanenţa acestuia. Dr. Mihai Voloşeniuc, şeful
DSVSA arată că, la sediul instituţiilor sanitare veterinare, afişate sunt programul
de lucru, persoana responsabilă şi numărul de telefon la care consumatorii pot înainta
sesizări, dar şi locaţiile în care se face examenul pentru identificarea
trichinella la carnea de porc. „În scopul prevenirii încălcării legislaţiei
sanitare veterinare, dar şi pentru protejarea sănătăţii consumatorilor, în
echipe mixte cu alte organe, şi în limita competentelor proprii, acţiunile comune vor viza inclusiv unităţile
care produc, procesează, depozitează şi comercializează produse de origine
animală” declarat dr. Mihai Voloşeniuc director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru
Siguranţa Alimentelor Suceava.