05 decembrie 2021

 Maraton de procese privind depozitul ecologic de deşeuri menajere de la Pojorâta

>Contra a 38.0000 de lei, CJ a contractat Casa de avocaţi Stoica&asociaţii Bucureşti, care a mai reprezentat autorităţile judeţene în două procese

>„Obligaţia Consiliului Judeţean Suceava este de a se apăra” spune preşedintele Gheorghe Flutur, arătând că „au fost formulate şi plângeri penale în legătură cu acest depozit”


Deliberativul judeţean suceavean, întrunit în şedinţă extraordinară, la finele săptămânii, a aprobat contractarea de Servicii juridice de consultanţă, asistenţă şi reprezentare a Consiliului Judeţean în dosarul nr. 3655/117/2018 aflat pe rolul Curţii de apel Târgu Mureş, Secţia a II-a civilă, contencios administrativ şi fiscal. Dosarul are ca obiect anularea Hotărârii Consiliului Local nr. 69 din 16 septembrie 2009 a comunei Pojorâta, de aprobare a Planului Urbanistic Zonal aferent depozitului ecologic de deşeuri Pojorâta. De asemenea, în cauză este anularea în parte a autorizaţiei de construire  nr. 39 din 3 octombrie 2021 eliberată de preşedintele Consiliului Judeţean, exclusiv în ceea ce priveşte autorizarea lucrărilor de construcţii pentru depozit, cât şi desfiinţarea construcţiei depozitului ecologic de deşeuri Pojorâta, dosar în care autorităţile judeţene sucevene şi cele locale din Pojorâta au calitate de pârâţi.  „Este un maraton de procese cu depozitul ecologic care este deja finalizat, fiind recepţionat. Noi respectăm deciziile instanţelor de judecată, acest caz fiind în judecată pe civil. Se ştie că au fost formulate şi plângeri penale în legătură cu acest depozit. Autorizaţiile care se cer a fi desfiinţate sunt din perioada 2012-2013, obligaţia Consiliului Judeţean Suceava fiind de a se apăra, cu aceste proiecte”, a precizat Gheorghe Flutur, şeful executivului judeţean, menţionând că noul termen este stabilit pentru 16 decembrie. Serviciile vor asigurate de societatea civilă de avocaţi Stoica&asociaţii Bucureşti care a reprezentat Consiliul Judeţean şi în dosarul nr. 3655/117/2018 în faţa Tribunalului Cluj, Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, conflicte de muncă  şi asigurări sociale, în stadiul procesual fond, cât şi în dosarul nr. 2359/1/2019 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Secţia de contencios administrativ şi fiscal, având ca obiect strămutarea. Contravaloarea serviciilor de consultanţă, asistenţă şi reprezentare a Consiliului judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean este de 38.000 de lei, inclusiv TVA, sumă asigurată din bugetul propriu al judeţului Suceava.  Finanţată în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013, construcţia şi punerea în funcţiune a depozitului ecolgic de la Pojorâta, inclusiv proiectarea şi execuţia staţiei de tratare a levigatului, au fost contractate la o valoare de 27,67 de milioane de lei.