23 decembrie 2021


Cartierul pentru tineri de pe Dealul Tătăraşi va avea acces alternativ

>Lucrările la varianta alternativă costă aproape 1 milion de euro şi vor dura 21 de luni

Primăria municipiului Suceava a semnat contractul pentru proiectarea şi executarea obiectivului de investiţii „Ruta alternativă de acces în cartierul <Europa> şi lucrări de sistematizare verticală, drumuri, alei, trotuare şi căi de acces”. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă, de primarul Ion Lungu, potrivit căruia în valoarea acestuia este de 4,83 milioane de lei fără TVA. Conform primului gospodar al urbei reşedinţă de judeţ contractul a fost parafat cu câştigătorii licitaţiei, respectiv cu societatea comercială Casa Design Gura Humorului, în calitate de lider al asocierii, şi în numele firmei Mabas, având calitatea de asociat pentru partea de proiectare.

„Durata de realizare a contractului este de 21 luni, dintre care 3 luni pentru proiectare” a declarat Ion Lungu, menţionând că întârzierea cu care contractul pentru proiectarea şi execuţia Rutei alternativă acces în cartierul „Europa” a fost semnat este cauzată de timpul necesar pentru finalizarea contestaţiilor.

Reamintim că, la începutul anului 2016, Primăria municipiului Suceava lansa în Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru desemnarea constructorului infrastructurii rutiere din noul cartier pentru tineri „Europa”. În acea etapă, pe Dealul Tătăraşi urmau a fi amenajate parcări şi covoare asfaltice pe străzile „Paris”, „Viena”, „Madrid”, „Londra” şi „Berlin”.  Primele delimitări în noul cartier „Europa”, destinat tinerilor  în vârstă de până la 35 de ani, au fost făcute  pe 9 mai 2012,  de Ziua Europei.  La acea dată, municipalitatea a repartizat 142 de loturi de casă pe Dealul Tătăraşi, primarul Ion Lungu declarând că denumirea atribuită cvartalului vine ca o recunoaştere pentru finanţărilor europene accesate de la Uniunea Europeană.