27 iulie 2011

Se conturează imaginea viitoarelor parcări subterane
• Ploile au împiedicat excavările de la parcajul numărul 2, constructorul având nevoie de doar 3 zile pentru finalizarea săpăturilor
Precipitaţiile abundente din ultima perioadă a făcut ca graficul lucrărilor de la parcajul numărul 2 din centrul Sucevei să nu poată fi respectat. Aşa s-a evidenţiat ieri, în cadrul comandamentului cu factorii responsabili, de la sediul Primăriei, reprezentantul constructorului menţionând că mai are nevoie de doar 3 zile pentru a termina cu excavările, la fel ca la cea dintâi locaţie a parcărilor subterane. „Din cauza ploilor de săptămâna trecută, lucrările sunt întârziere cu câteva zile. Sperăm că execuţia va urma pe cea de la parcajul numărul 1 şi, în circa 2 săptămâni, vom avea pregătit terenul pentru demararea intervenţiilor de finisaj”, explică viceprimarul Viorel Seredenciuc. Acesta a remarcat ritmul bun de execuţie de la parcajul numărul unu, în cazul acestuia putându-se despre o conturare a modului în care va arăta obiectivul. „Lucrările au avansat foarte mult. Cel mai probabil, de săptămâna viitoare vom începe execuţia la partea de, adică la radier, în termeni de specialitate. Aceasta însemnă că deja putem vorbi despre conturarea imaginii viitorului parcaj subteran. Următorii paşi sunt cei privind pereţii laterali şi partea superioară a parcajului”, reliefează adjunctul şefului administraţiei locale.
Cele două sectoare pentru parcări subterane vor avea 108 locuri şi, respectiv, 55 de locuri, execuţia, inclusiv cea de la străzi şi traseele pietonale, desfăşurându-se într-un interval de 33 luni. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional, valoarea totală a acestuia fiind de 37,8 milioane lei, dintre care 29,8 milioane lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Lucrările de amenajare au fost câştigate la licitaţie de firma suceveană General Construct.