23 iunie 2011

Trofeul „Găluşca de aur”
• Prima ediţie a Festivalului sărmăluţelor bucovinene va avea loc sâmbătă, de Zilele Sucevei
• Pentru al 7-lea an consecutiv, primarul Lungu va împărţi pelerinilor 5000 de sarmale şi 5000 de sticle de apă minerală
Primăria Suceava în colaborare cu Asociaţia părinţilor cu copii cu nevoi speciale din localitate organizează prima ediţie a Festivalului sărmăluţelor bucovinene. Participante sunt toate restaurantele din municipiul Suceava, expoziţia urmând a fi deschisă, sâmbătă, 25 iunie, într-un cort special din parcarea Iullius Mal, în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Sucevei. „Fiind cunoscut ca un mare consumator de sarmale, am fost invitat să fac parte şi eu din juriu, câştigătorilor urmându-le a le fi înmânate trofee”, arată Lungu, subliniind cele 3 premii, respectiv trofeele acordate câştigătorilor(foto), fiind confecţionate la o fabrică de sticlă din municipiul Suceava. Expoziţia este una cu vânzare, banii încasaţi urmând a fi dirijaţi înspre a Complexul terapeutic pentru copii cu handicap grav şi moderat „Blijdorp-O nouă viaţă” Suceava.
Astăzi, 23 iunie, în jurul orei 20.00, primarul Ion Lungu, împreună cu soţia sa, va împărţi - pelerinilor, de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel nou de la Suceava” - conform unei tradiţii de 7 ani, 5000 de sărmăluţe şi 5000 de sticle de apă minerală.