18 noiembrie 2009

Contestaţiile ţin pe loc programul de 29 de milioane de euro de modernizare a Sucevei
· Firmele scoase din competiţia pentru adjudecarea proiectării au contestat rezultatele licitaţiilor, lucrările efective fiind în pericol să nu mai înceapă în primăvară
· „Din punctul nostru de vedere, noi an finalizat procedurile, însă urmează nesfârşitele contestaţii, pentru că aşa este în România, explică dl. Lungu.
Primăria a finalizat seria licitaţiilor de realizare a documentaţiei tehnice pentru cele 5 proiecte agreate la finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional(POR). Ultimele două, respectiv cea de reabilitare a magistralei rutiere ce traversează oraşul, a pasajului CFR Burdujeni şi parcurilor, precum şi cea de reabilitare a zonei centrale şi construirea de parcări subterane în acelaşi perimetru, au fost câştigate de Alido Proiect&Protect Piatra Neamţ( pentru 490.000 de lei fără TVA), respectiv de Serge Corporation Bucureşti(pentru 630.000 de lei fără TVA). Documentaţia pentru sistemul de combatere cu camere vido a criminalităţii din zonele aglomerate este întocmită de Energo System Suceava, cea de reabilitarea a sistemului de iluminat public-de Energo Concept Bacău, iar cea pentru Centrul de conservare a tradiţiilor populare-de Arhitectura Grafic Design Suceava. „Ne dorim să finalizăm cât mai repede aceste proiecte tehnice şi să forţăm semnarea contractului de finanţare, astfel încât din primăvară să putem demara efectiv lucrările la acest proiect foarte important, care va schimba înfăţişarea municipiul Suceava în zona centrală, şi nu numai”, arată primarul Ion Lungu. Edilul şef se teme, însă, că data începerii execuţiei este una optimistă, cauza reprezentând-o contestaţiile pe care le-au depus firmele scoase din competiţia pentru adjudecarea proiectării. „Din punctul nostru de vedere, noi an finalizat procedurile, însă urmează nesfârşitele contestaţii, pentru că aşa este în România: firmele care pierd contestă. Aşteptăm soluţionarea acestora şi să avem respectivele documentaţiile în perioada cea mai scurtă de timp”, explică dl. Lungu. Valoarea totală a fondurilor pe care la va accesa municipiul Suceava în calitate de pol de dezvoltare urbană, prin POR 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor”, este de 28,8 milioane de euro. Pentru demararea programului, în bugetul local pe anul viitor se vor prinde, cu această destinaţie, până la 3 milioane de lei. În acelaşi scop, Ministerul Dezvoltării Regionale va asigura un avans de 3 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu