18 iulie 2024

 
În urma verificărilor DSVSA

Zero nereguli la fabricarea pâinii, în patiserii şi la fabricanţii de băuturi răcoritoare şi alcoolice

> Controalele se concentrează pe prevenție, amenzi fiind date  doar în cazul neremedierii deficienţelor sau dacă sănătatea consumatorilor este pusă în pericol,  arată directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a întreprins o serie de controale în sectorul produselor alimentare de origine non animală. Directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc informează că acțiunile de verificare au fost organizate în conformitate cu Programul de supraveghere şi control pentru anul 2024, acestea vizând aspecte privind „respectarea, de către operatorii alimentari, a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare a unităților”. De asemenea, controlate au fost modul de întreținere și igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate; condițiile de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite; respectarea cerințelor de trasabilitate, cât și a celor privind etichetarea produselor. Inspectorii sanitari veterinari suceveni au desfăşurat 7 controale la unităţi de fabricare a pâinii, 3 la cele de patiserie, 6  la fabricanţii de băuturi răcoritoare şi alcoolice, precum şi încă 4 la alţi operatori din domeniul fabricării produse alimentare. Conform şefului DSVSA, în urma controalelor întreprinse nu au fost constatate nereguli. „În principal, controalele efectuate de către inspectorii DSVSA se concentrează pe prevenție și consilierea operatorilor din industria alimentară. Sancțiunile contravenționale sunt aplicate doar atunci când deficiențele constatate inițial nu au fost remediate în intervalul de timp stabilit, cât, mai ales, în cazurile în care sănătatea consumatorilor  este pusă în pericol”  a declarat  dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.