În urma verificărilor DSVSA
Zero nereguli la fabricarea
pâinii, în patiserii şi la fabricanţii de băuturi răcoritoare şi alcoolice
> Controalele se concentrează
pe prevenție, amenzi fiind date doar în cazul
neremedierii deficienţelor sau dacă sănătatea consumatorilor este pusă în
pericol, arată directorul executiv dr.
Mihai Sorin Voloşeniuc
Direcţia
Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava a întreprins o
serie de controale în sectorul produselor alimentare de origine non animală.
Directorul executiv dr. Mihai Sorin Voloşeniuc informează că acțiunile de
verificare au fost organizate în conformitate cu Programul de supraveghere şi
control pentru anul 2024, acestea vizând aspecte privind „respectarea, de către
operatorii alimentari, a condiţiilor de înregistrare, autorizare și funcționare
a unităților”. De asemenea, controlate au fost modul de întreținere și
igienizare a spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate; condițiile
de prelucrare și de depozitare a materiilor prime şi a produselor finite; respectarea
cerințelor de trasabilitate, cât și a celor privind etichetarea produselor.
Inspectorii sanitari veterinari suceveni au desfăşurat 7 controale la unităţi
de fabricare a pâinii, 3 la cele de patiserie, 6 la fabricanţii de băuturi răcoritoare şi
alcoolice, precum şi încă 4 la alţi operatori din domeniul fabricării produse
alimentare. Conform şefului DSVSA, în urma controalelor întreprinse nu au fost
constatate nereguli. „În principal, controalele efectuate de către inspectorii
DSVSA se concentrează pe prevenție și consilierea operatorilor din industria
alimentară. Sancțiunile contravenționale sunt aplicate doar atunci când deficiențele
constatate inițial nu au fost remediate în intervalul de timp stabilit, cât,
mai ales, în cazurile în care sănătatea consumatorilor este pusă în pericol” a declarat dr. Mihai Sorin Voloşeniuc, director executiv
al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava.