20 iunie 2024

 Şi pe fondul lipsei forţei de muncă

Asfaltările din Suceava, întârziate din cauza alegerilor

> „Sper ca, odată cu încheierea campaniei electorale, constructorii să se ţină de cuvânt, conform contractului” subliniază primarul Ion Lungu

Primăria Suceava impulsionează lucrările de reparare şi modernizare a infrastructurii rutiere, edilul-şef Ion Lungu opinând că, în ultima perioadă, acestea nu au avut ritmul dorit.    

„Este o prioritate de grad zero, care, din păcate, nu merge cum ar trebui, iar în perioada campaniei electorale nu a mers nici atât, pentru că toţi primarii au tras de asfaltatori” arată primul gospodar al reşedinţei de judeţ. Lungu informează, la această dată, în municipiu se desfăşoară două lucrări mari de reparaţii, una pe strada „Leca Morariu”, care se vor încheia până la sfârşitul lunii iunie, iar alta pe strada Tipografiei, cu termen de încheiere pe 15 iunie. Reparaţii se fac şi în alte 7 puncte de pe raza reşedinţei de judeţ, respectiv pe străzile „Miron Costin”, „Aurel Vlaicu”, „Grigore Antipa”, „Păcii”, „Luceafărului”  şi „Mărăşti”. „Din păcate, povestea se repetă, firmele de asfaltare nu au forţă de muncă suficientă. Dacă în urmă cu 15 ani lucrau câte 12-14 formaţii, acum avem câte 4-5 formaţii. Tragem cu forcepsul de ele şi sper ca, odată cu încheierea campaniei electorale, constructorii să se ţină de cuvânt, conform contractului” subliniază Lungu. Primarul spune că în atenţie sunt şi străzile de pământ, intervenindu-se pe „Ştefan Luchian”, în timp ce „Dobrilă Eugen”, „Decebal” şi „Epaminonda Bucevschi” sunt în fazele întocmirii documentaţiei, licitaţiei sau pregătirii asfaltării. Pe strada „Lev Tolstoi” se va face „reasfaltare”, contractul expirând, iar procedurile  fiind reluate după ce gospodarii  din zonă au întârziat cu branşările la noua reţea de gaze naturale.  „Suntem interesaţi să asfaltăm cât mai mult, din păcate intervine aceeaşi problemă pe care o avem în ultimii în Suceava, ca şi în ţară, lipsa forţei de muncă în domeniu” a conchis Ion Lungu primarul municipiului Suceava.