05 iunie 2024

 
În mai puţin de un an

În Suceava va fi inaugurată cea mai mare sală polivalentă din Moldova

>  „Municipiul duduie de activităţi sportive, care, în scurt timp, vor avea unde să se desfăşoare”  a spus primarul Ion Lungu

> Viitorul primar Harşovschi va avea misiunea „de a-i da acesteia utilitatea necesară” a arătat Gheorghe Flutur, şeful CJ

> „Vom avea şi activităţi sportive, dar şi activităţi cultural artistice” a evidenţiat viceprimarul Lucian Harşovschi

Primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi, precum şi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean şi deputatul liberal Ion Bălan au „inspectat”, ieri, Sala polivalentă din viitorul Complexul sportiv al municipiului Suceava care se întinde pe 12 hectare, cuprinzând şi Baza sportivă de tip I şi un Aqua Park. „Sala polivalentă este un obiectiv important pentru oraş, pentru municipalitate, un proiect al echipei liberale. De aceea, vreau să le mulţumesc pentru sprijin domnului preşedinte Gherghe Flutur, domnului deputat Ioan Bălan şi domnului viceprimar Lucian Harşovschi” a spus primul gospodar al reşedinţei de judeţ, accentuând că termenul de finalizare şi de dare în folosinţă este data de 31 mai 2025, după 2 ani de la ordinul de începere a lucrărilor. La acest moment, lucrări se fac la sala propriu-zisă cu 5.000 de locuri, respectiv la gradene, tribuna vip, în timp ce sala de antrenament cu 296 de locuri este terminată. 

„Este o realitate, avem cea mai mare sală polivalentă din Moldova” a evidenţiat primarul Ion Lungu, subliniind că municipiul „duduie de activităţi sportive”, care, în scurt timp, „vor avea unde să se desfăşura”. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că „a fost luptă lungă pentru obţine finanţări pentru acest tip de obiective în România” şi că viitorul primar Lucian Harşovschi va avea misiunea „să o finalizeze şi de a-i da utilitatea necesară”. „Merită Suceava o astfel de sală de evenimente, deoarece de multe ori nu am avut unde să le ţinem. 
Îi sugerez tânărului Harşvovschi să gândim acest complex sportiv integrat, cu campusul universitar de la Moara” a subliniat Gheorghe Fluture, şeful executivului judeţean, felicitând echipa de Primăria de la Suceava. Deputatul Ioan Bălan (PNL) a  evidenţiat că Sala polivalentă este un obiectiv extrem de important în zona activităţilor sportive şi unul, de asemenea, mult aşteptat de suceveni. 
„Sunt fericit, într-un fel, că echipa de la Primărie, primarul Ion Lungu, viceprimarul Lucian Harşovschi, cât şi Gheorghe Fluture, preşedintele Consiliului Judeţean, au contribuit decisiv ca acest obiectiv să fie, astăzi, în stadiul în care se află” a spus Ioan Bălan. Viceprimarul Lucian Harşovschi, candidat la funcţia de primar al capitalei de judeţ, a mulţumit lui Ion Lungu, edilul-şef în funcţie, care a insistat în permanenţă la Bucureşti, pentru a obţine „finanţarea Sălii polivalente”. Aceasta şi cu sprijinul preşedintelui Gherghe Flutur şi a deputatului Ioan Bălan, care, la fel „au militat ca sala să fie construită”.  „Este un obiectiv cu foarte multe beneficii pentru suceveni: expoziţii şi sală de conferinţe, iar la demisol vor fi fel de fel de restaurante. Foarte important, este o locaţie pe care o vom pune şi la dispoziţia pensionarilor, în cluburi în care să-şi petreacă timpul liber” a subliniat adjunctul şefului executivului reşedinţei de judeţ. 

Viceprimarul a mai menţionat că proiectul prevede inclusiv amenajarea a 710 de locuri de parcare (8 pentru autocare) şi a peste 7.100 mp de spaţii verzi. Totodată, cu bani din bugetul local va fi amenajată strada de acces în Bulevardul Sofia Vicoveanca, o arteră cu  patru benzi, trotuare şi piste de biciclete. „Vom avea şi activităţi sportive, dar şi activităţi cultural artistice. Sala va fi pregătită pentru fonic pentru o diversitatea de evenimente, inclusiv concerte” a explicat Lucian Harşvoschi, viceprimarul Sucevei, aducând mulţumiri şi firmei constructoare. Reprezentantul acesteia din urmă a informat că stadiul execuţiei este la 56% din totalul lucrărilor, terenul de joc având toate cele 5.000 de locuri fiind montate. Sala polivalentă este construită la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, pe o suprafaţă desfăşurată de 28.530 de metri pătraţi, adiacentă străzii „Iuliu Hossu”, teren preluat de la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă. Obiectivul de investiţii din reşedinţa de judeţ va avea 5.000 de locuri pentru spectatori, lucrările fiind atribuite prin licitaţie societăţii comerciale MIS Grup Bistriţa.