19 iunie 2024

 

Lucrările de modernizare a cantinei de ajutor social, terminate înainte de termen

> „S-a făcut o treabă bună acolo” este de părere primarul Ion Lungu, menţionând că, până pe 15 iulie, aceasta va fi dată în folosinţă

Este la finalizare  proiectul de creştere a eficienţei energetice a Cantinei de ajutor social, a informat ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Este vorba despre o finanţare de 1,17 de milioane de lei, inclusiv TVA, cu durata de execuţie efectivă de 12 luni. Lucrările au demarat în luna martie 2024, la imobilul de pe strada „Petru Rareş”, din prejma Pieţei Mari, în proiect prevăzute fiind inclusiv lucrări de reabilitare termică a elementelor anvelopei, clădirea fiind echipată şi cu staţii de încărcare a acumulatorilor autovehiculelor electrice. „S-a făcut o treabă bună acolo, s-a schimbat şarpanta, s-au termoizolat pereţii, s-au schimbat geamurile, s-a făcut termoizolare cu polistiren, iar pe acoperiş s-a montat un sistem solar complet pentru energie regenerabilă. „Am fost la faţa locului, Cantina de ajutor social arată foarte bine, constructorii angajându-se că până pe 15 iulie aceasta va fi dată în funcţiune” a precizat Ion Lungu, primarul Sucevei.              

Din bugetul Primăriei Suceava au fost  asigurate doar cheltuielile neeligibile, în valoare de 230.847 de lei. Scopul principal al intervenţiei de reabilitare şi modernizare este cel de reducere a consumului de energie pentru încălzirea spaţiilor şi prepararea apei calde, „cu asigurarea condiţiilor de microclimat confortabil”.  Pe durata anului 2023, la Cantina de ajutor social au fost asigurate, în medie, lunar, 218 de porţii.